Google vil have Gmail ind på arbejdspladserne

Google vil ind i virksomhederne. Med en stribe nye virksomhedstilrettede net-tjenester vil selskabet slå et slag for, at virksomheder begynder at bruge blandt andet Gmail som email-klient.

Google åbner en ny front i selskabets kamp mod selskaber som Microsoft og IBM. Google vil nemlig ind på arbejdspladserne og sender derfor en række net-tjenester i luften i særlige erhvervsrettede versioner.

De nye virksomheds-tilrettede tjenester inkluderer Gmail, Google Calendar, Google Talk og Page Creator.

De nye program-versioner skal bringe Google ind i et nyt marked, hvor det handler om via internettet at levere software-tjenester til virksomheder, som dermed slipper for at købe software til deres egne computere.

Flere vil følge efter

Google mener selv, at en stor del af selskabet forbruger-applikationer på sigt i høj grad vil have potentiale som virksomheds-applikationer.

Selskabet har blandt andet store forventninger til den nye virksomheds-udgave af Gmail med navnet Corporate Gmail, som virksomhederne vil kunne pryde med deres eget navn og logo.

Virksomhedsversionen vil blive gratis. Til gengæld vil den være udstyret med annoncer og reklamer ganske som forbruger-versionen af Gmail.

Google planlægger dog en reklamefri betalingsversion af Gmail, som selskaberne kan købe via abonnement. Den ventes klar sidst på året.

Store virksomheder vil nok ikke være med

Analytikere deler ikke Googles optimistiske tro på de web-baserede virksomhedstjenester.

Over for Financial Times peger de på, at de fleste store virksomheder fortsat er meget tilbageholdende med disse nye tiltag.

Det gælder især kommunikation og samarbejds-værktøjer, hvor virksomhederne bekymrer sig om, hvorvidt webbaserede tjenester kan udgøre en risiko for fortrolighed og sikkerhed, når mange medarbejdere anvender det.

Til gengæld er der mulighed for at mange mindre og mellemstore virksomheder med mindre it-budgetter vil se muligheder i tjenesterne.

Google vil på sigt udvide en hel vifte af sine øvrige tjenester til også at have en virksomheds-version.

Det gælder blandt andet tekstbehandling og spreadsheet, der er letvægts-alternativer til nogle af funktionerne i Microsofts Office-pakke.

Microsoft tror også på de net-baserede tjenester og har udviklet sin egen pakke med navnet Windows Live. Den indeholder dog ikke alternative muligheder til Office.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere