Microsoft vil sælge eksternt HD DVD-drev til Xbox

Microsofts vil med et eksternt HD DVD-drev sørge for, at selskabets Xbox 360 ikke taber til Sonys Playstation, der vil tilbyde indbygget Blu-ray.

Mens Sony håber, at selskabets Playstation 3 vil være med til at sikre Blu-ray-formatet som High Definition-afløseren for dvd'en, så forsøger Microsoft at undgå kapløbet om at have markedets mest attraktive spilkonsol.

Derfor annoncerede Microsoft op til spilmessen Tokyo Game Show, at selskabet til november vil lancere et eksternt HD-DVD-drev til Xbox 360.

Kun dato og pris

Indtil videre har Microsoft kun afsløret lanceringsdatoen og prisen for det japanske marked, hvor drevet vil blive lanceret den 22. november til en pris på omkring 1.000 kroner.

Microsoft har hidtil haft svært ved at rokke ved Sonys og Nintendos positioner på det japanske marked.

Playstation 3 er blevet forsinket på grund af Blu-ray. Først var der problemer med at få færdiggjort standarden, og senest har der været problemer med at producere nok laserdioder til Playstation 3's Blu-ray-drev.

Gør Blu-ray kendt

Mens både HD DVD og Blu-ray endnu er forholdsvis nyt for især europæiske elektronikkunder, ligesom der endnu ikke står afspillere til formaterne i hvert andet hjem, så vil især Playstation 3 formentligt ændre på det billede.

Blu-ray bliver næppe et stort salgsargument i sig selv for konsollen, men for hver solgt Playstation 3 vil der samtidig blive en Blu-ray-afspiller mere, som potentielt kan blive en kunde til film på Blu-ray.

HDTV har bidt sig fast hos især de amerikanske forbrugere. Xbox 360 understøtter allerede HDTV, men har hverken Blu-ray eller HD DVD-drev.

Det vil Microsoft altså nu tilbyde som ekstra tilbehør. Formentligt til forholdsvis aggressive priser for fortsat at kunne måle sig med eller overgå Sonys Playstation 3 i en direkte sammenligning af tekniske specifikationer.

Kun solgt 158.000 Xbox

På det japanske marked har Microsoft ifølge nyhedsbureauet AP kun formået at sælge 158.000 Xbox 360 siden lanceringen sidste år.

- Det er en kamp op ad bakke. Vi har hele tiden vidst, at Japan ville være et svært marked. Men vi mener, at vi denne gang har lagt en ny strategi, hvor vi har sagt, at vi er nødt til at arbejde med flere japanske spiludviklere for at skabe indhold, der appellerer til de japanske kunder, siger spiludviklingschef Shane Kim fra Microsoft til AP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere