Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Rambøll efterlyser nationale it-initiativer i folkeskolen

Uddannelsesforum 2006: En stor nordisk undersøgelse af it i folkeskoler og på gymnasier viser, at de nationale rammer for folkeskolen ikke helt er på plads. Der er stadig problemer med at få det fulde udbytte af it-satsningerne.

Rambøll Management er ikke enig med undervisningsminister Bertel Haarder i, at de nationale rammer for it i folkeskolen er på plads.

De står bag en stor nordisk undersøgelse af it i folkeskoler og på gymnasier, som viser, at der trods positive erfaringer med at bruge it stadig er problemer med at få det fulde udbytte af it-satsningerne.

- Det tolker vi, som at lederne ikke er klædt på til at tænke it strategisk. 90 procent ser it som et stærkt redskab, men de har svært ved at realisere potentialerne, siger Sanya Gertsen Pedersen, der var projektleder på undersøgelsen E-learning Nordic 2006.

- Der er behov for bedre tilbud til lederne. Det skal gøres hånd i hånd med Kommunernes Landsforening, men det kræver noget støtte fra regeringen, siger hun.

It ikke integreret

Bertel Haarder har afsat 230 millioner til efteruddannelse af lærere og ledere, og Sanya Gertsen Pedersen håber, at lederne her vil lære at tænke strategisk.

- Vi ser ikke nogen opfølgning på lærernes kurser ude på skolerne i dag. Lederne har i dag uddelegeret arbejdet til nogle få it-ildsjæle ude på skolerne. Det er sket i den bedste mening, men på den måde er det ikke blevet forankret og integreret på skolerne, siger hun.

Sanya Gertsen Pedersen mener til gengæld ikke umiddelbart, at der er større behov for mere it-udstyr eller store nationale it-projekter i folkeskolen, da pengene kan være spildt, hvis ikke forankringen på skolerne er i orden.

Uddannelsesforum 2006 er en årlig messe og konference med over 2000 deltagere, som er arrangeret af Uni-C.

Computerworld følger Uddannelsesforum 2006 med onlineartikler og podcast. Fra på fredag begynder Computerworld desuden en ny serie om it i det danske uddannelsessystem.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Karrieremulighed inden for cybersikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere