Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Gymnasie-elever presses til pc-køb

Gymnasie-elever må til lommerne for at få fuldt udbytte af undervisningen. De skal nemlig selv medbringe en bærbar computer. Kritikere frygter, at det kan være begyndelsen på en social skrævvridning.

Mange gymnasier er enig om, at bærbare computere er vejen til en mere moderne undervisning, der giver mulighed for bedre gruppe- og projektarbejder.

Men kommende gymnasieelever må hellere finde sig et fritidsjob, for det er dem selv, der skal finansiere computerne.

– Der er nogle skoler, der har eksperimenteret med at købe bærbare til eleverne eller at servicere elevernes bærbare. Det tror jeg bestemt, man er holdt op med, siger Peter Kuhlmann, formand for rektorforeningen, der repræsenterer de almene gymnasier.

– Jeg ser frem til den periode, hvor eleverne kommer ind ad døren med en bærbar under armen, som de lige smækker på det trådløse net. Det er et krav, vi ikke kan stille endnu, siger han.

Social skævvridning

Men et sådant krav kan føre til social skævvridning, mener Finn Arvid Olsson fra de tekniske skolers HTX-udvalg.

Han opfordrer kraftigt til, at alle gymnasier køber eller leaser en bærbar computer til alle deres elever. Især på de almene gymnasier, mener han ikke, der er nogen undskyldning.

– Det bør man have råd til. Det taxameter, det almene gymnasium får, er suverænt højere, end det, som de tekniske gymnasier og handelsgymnasier får. Når man i de to gymnasier har råd til at indføre rigtig mange computere, så han man også på det almene, siger Finn Arvid Olsson.

Også formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Rosa Lund, er kritisk.

– Man skal huske, at der også skal være plads til de elever, der ikke har råd til en bærbar, siger hun.

Ophæver ejendomsretten

Tønder Gymnasium er et af de gymnasier, der opfordrer eleverne til at tage en bærbar computer med.

Her er det cirka 90 procent af eleverne, der har egen bærbar computer med, og skolen oplever ikke problemer for mindretallet uden computere.

– De deler bare om de computere, der er der. Det virker til, de ophæver den private ejendomsret, når de er sammen, siger Bo Trige Rasmussen, inspektor på Tønder Gymnasium.

Følg med i Computerworlds serie om it i uddannelsessystemet i den trykte udgave på fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere