Næste skridt: Avispirater

Vi har kun set begyndelsen på de muligheder, som systematisk krænkelse af ophavsrettigheder på internettet giver. Nye kæmpe-slagsmål venter.

ComputerViews: Spidsfindigheder i russisk lovgivning om ophavsret er blevet et hot samtaleemne over danske spiseborde, mens pladeselskaberne kæmper en tilsyneladende umulig kamp imod misbrug af deres produkter.

Men musik er bare begyndelsen.

En AllofDivX.com ligger lige til højrebenet til Blockbusters utvivlsomt store misfornøjelse, men alt hvad der kan sælges i digital form vil fremover kunne blive udbudt gratis eller meget billigt af foretagender i udlandet.

Avisbranchen vil ganske givet være blandt de næste deltagere i ophavsrets-slagsmålene, og de danske medievirksomheder kan lige så godt med det samme forberede sig på, at en butik som AlloftheNews.com slår dørene op.

Forestil dig følgende: Dygtige og kapitalstærke forretningsmænd åbner en internetbiks i Rusland, hvor man kan læse og søge ubegrænset i alle verdens store aviser – herunder alle de danske – for blot fem US dollar om måneden.

Firmaet vil udover at høste alle de gratis nyheder, aviserne lægger på nettet, også købe e-udgaven af samtlige udvalgte aviser som pdf-fil hver dag og tilføje indholdet til et støt voksende artikelarkiv.

Websiden er helt efter bogen: En intuitiv og lækker brugergrænseflade uden reklamer, men med alverdens features som nyhedsalarmer eller et ugentligt analyse-sammenkog tilsendt som pdf, redigeret automatisk efter hver abonnents interesser og smag.

Vil du være inden for eller uden for?

Forbrugere verden over skal nu gøre op med sig selv, om de vil holde sig inde for loven, eller vælge det ulovlige og langt bedre produkt.

Skal det være et avisabonnement (flere tusind kroner om året for én avis), netaviser med stadigt mere påtrængende reklamer eller krav om betaling, suppleret med søgninger i Infomedias avisarkiv (mellem 17,50 og 39(!) kroner per artikel)?

Eller en langt billigere, mere overskuelig løsning, med et tusindfoldigt større udvalg – der så blot er ulovlig at bruge?

Det eneste, der forhindrer en sådan internettjeneste i at dukke op i morgen, er ophavsret-lovgivning samt forbrugernes moral.

Men erfaringerne viser efterhånden tydeligt, at ingen af delene vil kunne dæmme op for fænomenet.

Også andre lande vil slå dørene op

Skulle smuthullerne i russisk lovgivning og landets juridiske system ikke række, skal der nok være andre af klodens lande, der kan huse et sådan firma og dertilhørende server uden brok.

Efter at avisbranchen således er blevet truet grundigt på dens levebrød kommer turen til bogverdenen.

Allerede nu florerer indscannede bøger på fildelingstjenester, men i løbet af nogle år vil e-bogen dukke op som et reelt alternativ, efterfulgt af dejligt billige men lyssky e-bogs-forhandlere i udlandet.

Find popcornene frem og gør dig klar til at overvære nogle uskønne globale copyright-slåskampe de kommende år.

Og overvej imens om du vil kunne holde dig inden for lovens rammer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.