Helmers fiberprojekt: Nul kunder efter et år

Drømmen om at gøre Roskilde-forstaden Trekroner til et 10 gigabit bredbåndsparadis ser ud til at løbe ud i sandet. Efter et år er der endnu ingen kunder. Initiativtageren, Giga-stifter Finn Helmer, nægter at give op.

Den tidligere Giga-direktør Finn Helmer må erkende, at han måske var lige optimistisk nok, da han for et år siden fremlagde en drøm om at tilbyde 10 gigabit fibernet i Roskilde-forstaden Trekroner.

I hvert har drømmen om et sandt bredbåndsparadis fået et hak i tuden af en slange forklædt som et gabende tomt kundekartotek.

Ved præsentationen af projektet for et år siden lød ambitionen, at der kun ville gå seks måneder, inden de første kunder var koblet på den lynhurtige forbindelse på 10 gigabit, men et år efter er ikke en eneste kundekontrakt blevet underskrevet.

Kobbersælgere forvirrer

Finn Helmer afviser dog, at der er tale om en fiasko.

Han mener, at kunderne til det lynhurtige fibernet findes, men at de massive salgskampagner for bredbånd via kobbernettet forvirrer kunderne.

- Der sker i øjeblikket det, at der kommer en enorm forvirring blandt kunderne. Kunderne er jo ikke teknikere, og der er vitterlig nogen, der går ud og rådgiver dem om, at kobber holder i 10 år endnu. Men det har jo slet ingen relevans, når det koster det samme at installere fiber som kobber, lyder det fra Finn Helmer.

- Det er simpelthen frækt, at man laver en installation, som alligevel skal laves om om en fem-ti år, tilføjer han.

Ingen kunder

Ikke desto mindre må han dog erkende, at projektet med de 10 gigabit i Trekroner endnu ikke er kommet meget længere end tegnebrættet.

Erhvervsudviklingschef i Roskilde, Kim Valbum, der har været kontaktperson for virksomheder og personer, der var interesserede i at blive koblet på fibernettet, oplyser til Dagbladet Roskilde, at han kun har fået få og sporadiske henvendelser, der mest er kommet fra teknisk interesserede, ikke fra potentielle brugere.

Holder fast i drømmen

Men selv om kundekartoteket endnu er tomt, tror Finn Helmer fortsat på drømmen om de 10 gigabit.

- Nu begynder der at komme indhold, som kræver de højere hastigheder, og så skal folk have en opgradering.- Det kan godt være, at danskerne ikke er helt klar til det her endnu, men vi kan ikke være verdens førende it-land, hvis vi stadig betragter 64 Kb som bredbånd, siger Finn Helmer.

Han afviser at have tabt penge på, at projektet endnu ikke er kommet i gang.

Finn Helmer tjente 300 millioner kroner, da Intel købte det lille NKT-selskab Giga i marts 2000 for 9,4 milliarder kroner. Han har siden deltaget i etableringen af mere end 40 virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere