Steve Ballmer truer med Linux-retssager

Microsofts topchef, Steve Ballmer, truer Linux-distributører med retssager. Firmaets intellektuelle rettigheder bliver udnyttet, siger han. Open source-miljøet afviser blankt truslen.

Bill Gates’ højre hånd og chef for Microsoft, Steve Ballmer, truer kommercielle Linux-distributører med retssager. Det skriver itnews.com.au.

Han anser Linux for at udnytte software-giganten Microsofts patenterede intellektuelle rettigheder.

- Vi har et et problem, der skal løses på grund af den måde, som General Public License (GPL-licensen) virker, og fordi open source Linux ikke kommer fra et firma.

Sådan lød Steve Ballmers ord fra talerstolen på en SQL-server konference i Seattle.

Kildekoden skal med

Problemstillingen i Steve Ballmers udsagn er, at GPL-licensen ikke giver Microsoft lov til sælge open source software uden at levere kildekoden med.

Men samtidigt føler Microsoft sig også udnyttet den anden vej.

- Det er et problem for vores aktionærer, at Linux benytter Microsofts patenterede intellektuelle rettigheder. Vi bruger 42 milliarder kroner på forskning og udvikling, og vores aktionærer forventer, at vi kan beskytte eller tjene penge på vores patenterede opfindelser, sagde Steve Ballmer.

Han påpegede, at firmaet skal have en passende økonomisk gevinst for sit udviklingsarbejde, og man samtidigt skal kunne sikre, at interoperabiliteten med Linux kunne opretholdes.

Steve Ballmers advarsel til Linux-distributører kommer blot få uger efter, at Microsoft har indgået et historisk samarbejde med open source distributøren Novell.

I den forbindelse sagde han, at alle andre open source-distributører end Novell skulle føle sig truet på sin forretning.

Tom snak fra Microsoft

Jesper Krogh fra Skåne Sjælland Linux Group kalder Steve Ballmers udsagn tomt, og efterlyser reelle kritikpunkter af Linux.

- Hvis Microsoft har et problem, så må de jo adressere det direkte og lægge sag an. Men Steve Ballmers udsagn kan kun tolkes som, at han prøver at true open source brugere. Det er et spørgsmål om at skabe usikkerhed fra Microsofts side, siger han.

Den ledende Linux-distributør, Red Hat, har tidligere afvist, at betale det, som firmaet kalder en ”opfindelsesskat” til Microsoft.

- Vi vil fortsætte med at samarbejde med Microsoft med hensyn til software-interoperaliteten og åbne standarder, som vi tidligere har rådet selskabet til, sagde en talsmand fra Red Hat.

Firmaet understregede samtidigt, at det ikke så nødvendigheden af samme type forhold, som Microsoft-Novell-samarbejdet.

Open source projekter som Samba har tidligere været ude med riven efter Novell, for dets samarbejde med Microsoft.

Også på organisationens weblog er der kritik af Novell.

- Novell viser en grundlæggende disrespekt for det forhold, som firmaet har til open source community’et, lød det blandt andet fra Sambas blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere