Russisk underskrift kan dræbe Allofmp3.com

Rusland har underskrevet en hensigtserklæring, hvor de forpligter sig til at forfølge personer og virksomheder, der krænker ophavsretten. Erklæringen er et led i WTO-forhandlingerne og kan blive dødsstødet til det russiske musiksted Allofmp3.com.

Allofmp3.com har udsigt til at blive lukket i Rusland.

Rusland arbejder hårdt på at komme med i World Trade Organisation (WTO), men kravene fra den vestlige verden er store.

Blandt andet kræves det, at Rusland skal bringe orden i landets problemer med piratprodukter, der distribueres både på gaden og på internettet.

Derfor underskrev Rusland i forbindelse med forrige uges APEC-topmøde i Vietnam en erklæring, som forpligter landet til at arbejde for at gennemføre en ny ophavsretlig lovgivning.

Hensigten er, at denne ny lovgivning får gjort op med de problemer, som landet har med distribution af piratkopierede produkter inden for både cd’er, dvd’er, medicinalvarer og digitale produkter, som sælges via internettet.

Allofmp3 på tale

USA og Rusland blev blandt andet enige om, at websteder, der tillader ulovlig distribution af musik og tilsvarende ophavsretligt beskyttet materiale, skal lukkes

I dokumentet nævnes det russiske musiksite Allofmp3.com ved navn, som eksempel på et websted, der overtræder ophavsretten ved at distribuere musik uden at have de nødvendige rettigheder.

Målet for Rusland er at etablere en lovgivning inden for ophavsret, der matcher den lovgivning, man kender fra den vestlige verden.

Lovgivning på vej

Ifølge aftalen mellem USA og Rusland vil Rusland således arbejde for, inden den 1. juni 2007, at få vedtaget en lovgivning, der fratager lokale rettighedsorganisationer at fungere på vegne af rettighedshavere uden det nødvendige samtykke.

Sidstnævnte vil således også fjerne de muligheder, som organisationen ROMS har for at fungere på vegne af rettighedshaverne, med mindre de eksplicit har givet lov til det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere