Pc-leverandører i kamp efter Vista-lancering

Pc-producenterne Dell og Lenovo styrker deres produkter for at konkurrere med blandt andet Hewlett-Packard om kunderne, mens Microsoft forbereder salget af Windows Vista til virksomheder.

Vista til almindelige forbrugere kommer ikke i butikkerne før 30. januar, men pc-leverandørerne begynder at sælge pc’er til erhvervslivet med Vista, Office 2007 og Exchange Server 2007 præinstalleret allerede fra i dag.

Udsigten til, at kunderne skynder sig at opgradere deres hardware, så den kan håndtere det forsinkede operativsystem, har fået flere pc-leverandører til at styrke deres udbud af it-ydelser.

Lenovo annoncerede torsdag, at selskabets ThinkVantage softwarepakke vil dække Windows Vista Enterprise.

Samtidig tilbyder Dell nu en onlineapplikation, kaldet Dell Readiness Advisor, der kan indikere, om der er brug for hardwareopdatering.

Dell har også annonceret et “Vista ROI Tool”, hvor brugere over en tre-årig periode kan følge, hvorvidt investeringen i det nye operativsystem tjener sig selv hjem.

Hardwareproducenterne forventer, at Vista-lanceringen får deres salg til at stige, fordi brugerne får behov for kraftigere computere, der blandt andet kan håndtere det nye operativsystems forbedrede sikkerhed.

- For at kunne bruge en stor del af den funktionalitet, som Vista tilbyder, anbefaler vi dual-core processorer, 2 GB hukommelse, større harddiske og skærme i bredformat, siger Kevin Libert, senior manager i Microsoft Alliance hos Dell.

Udsigten til et øget salg er en af de grunde, der har fået Dell til at anbefale produkter som Microsofts Exchange 2007 i stedet for konkurrerende produkter, som for eksempel IBM’s Lotus Notes.

På trods af denne alliance har Microsoft måtte se selskabets forhold til pc-leverandørerne blive belastet, eftersom selskabet har misset flere deadlines i forhold til lanceringen af Vista.

Flere pc-leverandører frygter derfor nu, at julesalget vil falde, fordi forbrugerne vil vente på, at Vista først bliver lanceret til almindelige forbrugere til januar.

For at afhjælpe problemet har Microsoft tilbudt værdikuponer, der sikrer fri opgradering til Vista, til de forbrugere, der køber en ny computere før nytår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere