Artikel top billede

(Foto: Jørn Albertus)

Dansk it-forsker får prestigefyldt pris

Niels Bjørn-Andersen, it-forsker ved Handelshøjskolen i København, var i går i Milwaukee, USA, for at modtage den prestigefyldte AIS LEO Award. Prisen er en af de højeste faglige anerkendelser, en forsker inden for informationssystemer kan modtage.

Professor Niels Bjørn-Andersen fra Institut for Informatik ved Handelshøjskolen i København har i årevis beskæftiget sig med og forsket i informationssystemer.

I går blev han hædret af Association for Information Systems (AIS) på en international konference om informationssystemer (ICIS 2006) i Milwaukee, USA.

Her modtog han prisen AIS LEO Award for ’Lifetime Exceptional Achievement’ inden for sit faglige område, informationssystemer.

Niels Bjørn-Andersen blev ph.d. i 1973 for sin afhandling om informationssystemer for beslutningstagning.

Han blev adjunkt i 1972, lektor i 1974 og professor i 1987. Hermed blev Niels Bjørn-Andersen den første professor i Danmark, der kun beskæftiger sig med informationssystemer.

Niels Bjørn-Andersens primære forskningsinteresser er blandt andet e-business, innovation, it-anvendelse, it-strategier og ERP-systemer. Han har it-chefen i den enkelte virksomhed som referenceramme i sin forskning.

Gennem årene er det for Niels Bjørn-Andersen blevet til15 bøger, mere end 50 tidsskriftsartikler samt hundredvis af andre udgivelser.

Han har arbejdet intensivt med mere end 10 EU-finansierede forskningsprojekter gennem de sidste 20 år, hvoraf han har været projektleder på flere af dem.

Niels Bjørn-Andersen var desuden en af de første europæere, der begyndte at deltage i konferencen ICIS, og han har deltaget siden starten af 1980’erne.

I 1985 foreslog han, at konferencen blev gjort international. Det førte til, at ICIS i 1990 for første gang blev holdt uden for USA. Konferencen blev dette år succesfuldt afholdt i København med mere end 850 deltagere fra hele verden.

Efter at AIS blev stiftet i 1995 blev Niels Bjørn-Andersen den første europæiske formand for foreningen i 1996.

I 2003 blev han slået til ridder af Dannebrogordenen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere