Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Medieselskaber går efter mobilt indhold

I USA ser man en stigende tendens til, at medieselskaber går efter den store omsætning, der er på mobilmarkedet. I Nordens største mediekoncern, Egmont, er man allerede godt i gang med mobile services.

Flere medieselskaber inklusive MySpace og MTV vil ind på det voksende mobiltelefonmarked for indhold og tjenester. Det skriver Financial Times.

Ved at fokusere på indhold og tjenester håber selskaberne på at kunne konkurrere på andre parametre end den traditionelle samtale-pris.

MySpace indgik således for en måneds tid siden en aftale med USA's største operatør, Cingular, der giver MySpace-kunder ret til at se og skrive i egne profiler samt sende billeder og beskeder over telefonen.

Men der vil potentielt kunne opstå problemer i afklaringen af, hvordan omsætningen skal fordeles mellem operatører, teleselskaber og medieselskaber.

- Den mobile forretningsmodel er på vej til at blive mere flydende, siger Chris DeWolfe, som er medstifter og chef for MySpace, til Financial Times.

Han påpeger, at forretningsmodellerne vil skifte fra selskab til selskab, fra land til land og så videre.

- Nogle vil have reklamebaserede applikationer, og andre vil kræve et månedligt abonnement, mens andre igen vil opkræve betaling for den mængde, som folk downloader, siger han.

Sammensmeltning af mobiltelefon og net

Også i Danmark ser man et stadig større mobilsalg fra medieselskaberne.

Nordens største mediekoncern, Egmont, har længe været på markedet. Men selskabet ønsker ikke at sælge blindt ud af ringetoner og mobil-logoer.

- Konkurrencen inden for for eksempelvis ringetoner er alt for hård. Samtidigt har vi nogle etiske regler, som vi ikke ønsker at gå på kompromis med. Men vi har i forvejen stærke brands. Og dem ønsker vi at styrke ved at tilbyde mobilt indhold, siger Per Fisker, udviklingschef, Egmont Serieforlaget.

Han peger på, at Egmont Serieforlaget især fokuserer på, at det mobile indhold helst skal smelte sammen med både forlagets produktportefølje og ikke mindst selskabets hjemmesider.

- Der er ingen tvivl om, at medierne smelter sammen. Og vi kan bruge mobiltelefonen til eksempelvis, at vores brugere køber sig til flere services eller rettigheder online, siger Per Fisker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere