Nye tjenester skal drive IP-telefoni frem i Danmark

IP-telefoni står ved en skillevej, hvor det handler om at få koblet IP-telefonien sammen med flere tjenester og applikationer, hvis flere virksomheder skal med på vognen.

Virksomheder landet over overvejer for tiden, om det er på tide at skifte det traditionelle telefonsystem ud med IP-telefoni, men har ofte svært ved at få øje på fordelene ved IP udover billige taleminutter.

Den problemstilling var omdrejningspunktet for en paneldebat på den nye danske it-messe, Easy-Fairs ICT, der i øjeblikket foregår i Øksnehallen i København.

Derfor havde paneldebatten også fået titlen: IP-telefoni: Billig trafik eller forandring af kommunikation.

I panelet sad Torben Rune, teleanalytiker og direktør for Netplan, Lars-Henrik Jessen, vice president i NNIT Infrastructure Services og Dorte Nielsen, som repræsenterede den helt store udstyrsproducent på området, Cisco.

Debattørerne var enige om, at det handler om at få flere tjenester og applikationer koblet sammen med IP-telefoni-løsningerne, hvis flere virksomheder skal med på IP-toget.

- Det handler i høj grad om at få udviklet nye applikationer og tjenester, men også om, at IP-telefoni kan være et redskab til at udvikle forretningen, sagde Dorte Nielsen fra Cisco.

Hun understregede, at det var nødvendigt at se på investeringen i et IP-telefoni-system som et projekt, hvor sammensmeltningen mellem pc’en og IP-teknologierne vil forandre hele måden, virksomheden kommunikerer på.

Hun blev bakket op af Lars-Henrik Jensen fra NNIT, der benyttede lejligheden til at give de fremmødte gode råd til, hvordan man griber integrationen af IP-telefoni i virksomhederne an.

- Det handler i høj grad om at få hele organisationen med, når man indfører IP-telefoni, hvis man vil have fuldt udbytte af investeringen. Et af mine råd lyder, at man skal sørge for at få involveret nogen fra organisationen uden for it-afdelingen i integrationsprocessen. De må meget gerne være en smule nørdede og tænde på nye teknologier, så de kan komme med bud på, hvordan applikationer kan effektivisere deres dagligdag, sagde Lars-Henrik Jensen.

Torben Rune, teleanalytiker og direktør for Netplan, var lidt mere konkret og fremhævede som et eksempel, at IP-telefoni-systemerne kan integreres med økonomi- eller kundesystemer fra SAP eller Siebel.

Han pegede også på de gode muligheder for video-konferencer, som IP-telefonisystmer og applikationer i fælleskab åbner op for.

– Det bliver rigtigt interessant, når billeder og lyd integreres i løsninger af høj kvalitet. Det baner vej for store besparelser i virksomheder, der både kan spare flybilletter, en kedelig tur i lufthavnen og generelt blive mere effektive, hvis de i stedet holder deres møder ved hjælp af videokonferencer, sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere