Nye tjenester skal drive IP-telefoni frem i Danmark

IP-telefoni står ved en skillevej, hvor det handler om at få koblet IP-telefonien sammen med flere tjenester og applikationer, hvis flere virksomheder skal med på vognen.

Virksomheder landet over overvejer for tiden, om det er på tide at skifte det traditionelle telefonsystem ud med IP-telefoni, men har ofte svært ved at få øje på fordelene ved IP udover billige taleminutter.

Den problemstilling var omdrejningspunktet for en paneldebat på den nye danske it-messe, Easy-Fairs ICT, der i øjeblikket foregår i Øksnehallen i København.

Derfor havde paneldebatten også fået titlen: IP-telefoni: Billig trafik eller forandring af kommunikation.

I panelet sad Torben Rune, teleanalytiker og direktør for Netplan, Lars-Henrik Jessen, vice president i NNIT Infrastructure Services og Dorte Nielsen, som repræsenterede den helt store udstyrsproducent på området, Cisco.

Debattørerne var enige om, at det handler om at få flere tjenester og applikationer koblet sammen med IP-telefoni-løsningerne, hvis flere virksomheder skal med på IP-toget.

- Det handler i høj grad om at få udviklet nye applikationer og tjenester, men også om, at IP-telefoni kan være et redskab til at udvikle forretningen, sagde Dorte Nielsen fra Cisco.

Hun understregede, at det var nødvendigt at se på investeringen i et IP-telefoni-system som et projekt, hvor sammensmeltningen mellem pc’en og IP-teknologierne vil forandre hele måden, virksomheden kommunikerer på.

Hun blev bakket op af Lars-Henrik Jensen fra NNIT, der benyttede lejligheden til at give de fremmødte gode råd til, hvordan man griber integrationen af IP-telefoni i virksomhederne an.

- Det handler i høj grad om at få hele organisationen med, når man indfører IP-telefoni, hvis man vil have fuldt udbytte af investeringen. Et af mine råd lyder, at man skal sørge for at få involveret nogen fra organisationen uden for it-afdelingen i integrationsprocessen. De må meget gerne være en smule nørdede og tænde på nye teknologier, så de kan komme med bud på, hvordan applikationer kan effektivisere deres dagligdag, sagde Lars-Henrik Jensen.

Torben Rune, teleanalytiker og direktør for Netplan, var lidt mere konkret og fremhævede som et eksempel, at IP-telefoni-systemerne kan integreres med økonomi- eller kundesystemer fra SAP eller Siebel.

Han pegede også på de gode muligheder for video-konferencer, som IP-telefonisystmer og applikationer i fælleskab åbner op for.

– Det bliver rigtigt interessant, når billeder og lyd integreres i løsninger af høj kvalitet. Det baner vej for store besparelser i virksomheder, der både kan spare flybilletter, en kedelig tur i lufthavnen og generelt blive mere effektive, hvis de i stedet holder deres møder ved hjælp af videokonferencer, sagde han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.