Mermaid skovler penge ind på digital skiltning

De sidste to år har skærmproducenten Mermaid Technology mere end fordoblet såvel omsætning som indtjening. Årsagen er en voldsom vækst i markedet for digitale skilte og de såkaldte InstoreTV-løsninger.

Digitale skilte med aktuelle reklamer og små filmklip er fantastiske værktøjer, når det gælder om at få kundernes tegnebøger op af lommerne.

"Undersøgelser viser, at en butik med digital skiltning sælger 40-60 procent mere af de produkter, der reklameres for end en butik med traditionelle papskilte," bedyrer Henrik Johnsen, administrerende direktør for Mermaid Technology, der sælger både hardware og hele løsninger inden for digital skiltning.

Dynamisk Digital Skiltning kendes også under navnene InstoreTV eller Narrowcasting.

Til forskel fra broadcasting er narrowcastingens styrke, at indholdet kan skræddersys til modtageren, der måske trasker rundt i et supermarked klar til en gang impulskøb.

Fordobler omsætningen

Mermaid Technology har for andet år i træk mere end fordoblet sin omsætning, hvilket ifølge Henrik Johnsen mest af alt skyldes en markant vækst i markedet for digital skiltning og egentlige reklame-tv-løsninger i butikskæder med mere.

"Faktisk strækker markedet sig langt ud over almindelige butikker. Vi leverer også løsninger til banker, biblioteker, museer, ejendomsmæglere og konferencecentre," siger Henrik Johnsen.

Mermaids markante vækst er bemærkelsesværdig al den stund, at selskabet for fem år siden gik helt ned og i 2004 var igennem en rekonstruktion.

Pludselig blev vi totalleverandør

Efter rekonstruktionen satsede Mermaid målrettet på markedet for digital skiltning og overtog i 2005 virksomheden halvdelen af selskabet Victor Soft.

Dermed var Mermaid i stand til at levere skræddersyede totalløsninger på området.

"Pludselig kunne vi levere ikke bare skærmene i en instore-tv-løsning, men også softwaren, indhold, drift og vedligeholdelse," siger Mermaid-direktøren.

Året efter i 2006 overtog Mermaid de sidste 50 procent af Victor Soft og betalte ejerne med aktier i Mermaid. I alt er omkring otte af Mermaids 20 ansatte medejere af virksomheden.

Fordobling godt og vel

I løbet af det sidste år har Mermaid øget omsætningen fra knap 17 millioner kroner til 39 millioner kroner, mens overskuddet før skat landede på 2,6 millioner kroner, hvilket også er mere end en fordobling sammenlignet med 2005.

I indeværende regnskabsår forventer Henrik Johnsen, at omsætningen når cirka 50 millioner kroner svarende til en vækst på omkring 25 procent.

Fremtiden tegner også lys. I de seneste fire år er det amerikanske marked for digital skiltning vokset med mere end 100 procent, og ifølge Henrik Johnsen forventer brancheanalytikere, at væksten herhjemme i de kommende år vil ligge mellem 30 og 40 procent om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere