Artikel top billede

Dansk kartel-sagsøger nægtet taletid hos IBM i USA

Et forsøg på at hive topcheferne fra IBM ind i sagen om de danske jobkarteller kiksede for sikkerhedskonsulent Claus Bobjerg Juul fra IBM Denmark, der ellers var fløjet til USA for at stille kritiske spørgsmål til blandt andre Sam Palmisano.

De omstridte jobkarteller, hvor arbejdsgivere aftaler ikke at ansætte hinandens medarbejdere, havner nu på bordet hos topledelsen for den amerikanske it-gigant IBM.

Det er den 33-årige danske IBM-medarbejder Claus Bobjerg Juul, der i mandags rejste til USA med sagen under armen for at forsøge at stille en række kritiske spørgsmål til den internationale ledelse ved selskabets generalforsamling i USA, der fandt sted tirsdag.

"Jeg ville spørge om jobkarteller, der binder medarbejdere, harmonerer med det kodeks om tillid mellem medarbejdere og ledelse, som er gældende hos IBM", siger Claus Bobjerg Juul.

Men Claus Bobjerg Juul var ikke blandt de fire personer, der fik lov at stille spørgsmål.

Da han fik mikrofonen stoppede generalforsamlingen.

Aktionær

Claus Bobjerg Juul fik adgang til generalforsamlingen, da han ejer for cirka 7.000 kroner aktier i selskabet.

Herhjemme kræver Claus Bobjerg Juul 180.000 kroner i erstatning fra IBM Denmark, fordi han ikke var orienteret om de jobkartel-aftaler, som IBM havde indgået.

Retssagen forventes først afgjort om et års tid.

Tavse topchefer

I første omgang lykkes det altså ikke Claus Bobjerg Juul at få en reaktion på de kritiske spørgsmål fra toplederne hos IBM i USA.

Der er tale om af nogle af de mest magtfulde folk på den globale it-scene med den respekterede administrerende direktør, Sam Palmisano, i spidsen.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra den amerikanske IBM-ledelse om sagen.

IBM Danmark oplyser i en kortfattet mail til Computerworld, at der "ifølge vore kilder ikke blev rejst noget spørgsmål om non-solicationsaftaler på IBMs årsmøde d. 24. april i Knoxville, Tennessee. Herudover har vi ingen kommentarer."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere