Bording Data: Faldende omsætning betyder intet

Bording Data fortsætter med at koncentrere sig mere og mere om at få forskellige systemer til at tale sammen – og også gerne mere i udlandet. Derfor er virksomheden ikke utilfreds med at have tabt omsætning på salg af hardware.

E-handelsløsningen skal spille sammen med virksomhedens økonomisystem, når en forretning flytter på nettet.

Kommunens systemer skal automatisk opdateres, når en borger udfylder en elektronisk blanket på nettet.

Og sælgeren skal automatisk modtage en betaling, når der bliver solgt en vare i Den Blå Avis' nye brugtbutikker, Shoppit.

De ovenstående opgaver lyder brogede, men det handler alt sammen om systemintegration.

"Det er en ufattelig hård disciplin, som ikke særlig mange koncentrerer sig om. Men det gør vi. Og det er der brug for i alle brancher, men det er den samme specifikke viden, du skal bruge," siger Ernst Lykke Nielsen, administrerende direktør i Bording Data.

Mindre salg af hardware

Virksomheden har netop afleveret et regnskab, hvor resultatet er nogenlunde på niveau med året før, mens omsætningen er faldet fra 76,2 millioner kroner til lige under 70 millioner.

Bording Data udvikler og leverer mange systemer til detailhandlen, og her har virksomheden ofte også leveret hardwaren sammen med den nye software.

Langt hovedparten af tilbagegangen er sket i hardwareomsætningen.

"Det bekymrer os ikke. Vi følger stadig vores strategiske mål, og i disse er hardware ikke skrevet ind med store bogstaver," noterer Ernst Lykke Nielsen uden megen beklagelse i stemme.

Vil være mere internationale

Det er systemintegrationen, Bording Data vil koncentrere sig om.

Både ved at levere egne løsninger, der kan få data til at spille sammen og ved at samarbejde med andre leverandører om at få deres systemer til at spille sammen med virksomhedens nuværende software.

Den strategi klarer Bording Data sig rimelig godt med i Danmark, mens virksomheden kun tjener hver syvende krone uden for landets grænser. Og det ofte i danske virksomheders udenlandske afdelinger.

Nyt firma i Bangladesh

Blandt andet derfor er Bording Data ved at oprette en ny virksomhed i Bangladesh i et joint venture. Den nye virksomhed hedder Bording Vista.

"Her skaber vi springbrættet til at gøre noget mere. Vi etablerer et tæt samarbejde med Bording Data. Vi styrker vores pris/ydelsesforhold på ydelser leveret i Danmark, mens vi samtidig få adgang til flere ressourcer. Vi håber på med tiden at kunne etablere en global virksomhed," siger Ernst Lykke Nielsen.

Kataloger skal laves på nettet

Den bangladeshiske virksomhed skal i samarbejde med det grafiske søsterselskab Bording A/S skabe netbaserede publiseringssystemer, der giver virksomheder mulighed for at være med til at skabe deres kataloger og brochurer.

Igen bliver udfordringen at få mulighederne på internettet til at fungere sammen med de eksisterende systemer.

Målet er, at virksomheden i Bangladesh skal have 100 mand inden for tre år, og også danske medarbejdere skal i kortere eller længere tid arbejde i det asiatiske land.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere