Tirsdagens aviser om it

Digital satsning øger aktivitet. Due Olsen dedikeres til ReSound-salg. Urealistiske løfter. Familiefirma vokser på internetauktioner. Logimatic i stærk vækst på forsvarsindustrien. 3G-kongen lover overskud. Et trin op ad rangstigen.

Digital satsning øger aktivitet

Nordjysk arkitektfirma bruger udelukkende computeren som tegnebræt, når der arbejdes med store projekter. "Vi mærker ikke noget til aktivitetsnedgang her i firmaet, og det hænger helt sikkert sammen med vores satsning på det digitale område," siger bygningskonstruktør Martin Larsen, der har stået for det nordjyske arkitektfirmas it-strategi. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Due Olsen dedikeres til ReSound-salg

GN sætter nu alle sejl for at få salget af høreapparatvirksomheden ReSound på plads. Salget til schweiziske Phonak er blevet bremset af de tyske monopolmyndigheder. Den nuværende koncernfinansdirektør Jens Due Olsen frigøres fra den daglige tjeneste og skal udelukkende koncentrere sig om den 15,5 milliarder kroner store handel med Phonak. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Urealistiske løfter

Lektor i datalogi kritiserer handelsskole for at love udenlandske studerende adgang til job, der er helt urealistiske. "Det er ikke realistisk at love selv dygtige danske studerende, at de umiddelbart efter at have afsluttet datamatikeruddannelsen er kvalificeret til eller kan få en lederstilling inden for udvikling af it-systemer," siger Georg Strøm, der er lektor i datalogi på Københavns Universitet. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Familiefirma vokser på internetauktioner

Den 34-årige iværksætter Ole P. Nielsen og hans far grundlagde Scanmarket for seks år siden i beskedne kontorlokaler oven på den lokale Fakta-butik i Solbjerg ved Århus. I dag beskægtiger firmaet 34 medarbejdere i Danmark, Tyskland, England og USA med auktioner over internettet. (Børsen)

Logimatic i stærk vækst på forsvarsindustrien

Logimatic Software har fået store ordrer i hus på levering af it til forsvarsindustrien. Logimatic leverer ERP-systemer og MARS-software, der er udviklet specielt til skibsværfter og anvendes til at styre processerne ved skibsbygning. Nu har Northrop Grumman Ship Systems, der er en division af den amerikanske industrigigant Northrop Grumman Corporation, meldt sig på banen. Ordren omfatter implementering af systemer på tre skibsværfter i USA, der hovedsagelig bygger militærskibe. (Børsen)

3G-kongen lover overskud

Inden for to-tre år vil den danske gren af mobilselskabet 3 begynde at tjene penge i Danmark, og det bliver i høj grad salget af data, der skal løfte forretningen. Sådan lyder meldingen fra 3's administrerende direktør Morten Chrisitiansen. (Børsen)

Et trin op ad rangstigen

Mobilselskabet M1 i Aalborg er nu landets femtestørste og fejrede i sidste uge placeringen med endnu en prissænkning. Selskabet åbnede i sommeren 2003 og blev ellers ikke spået mange overlevelseschancer. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere