Artikel top billede

Zattoo's bestyrelsesformand, Sugih Jamin, bedyrer, at selskabet har styr på sine kontrakter.

Dansk firma anklager Zattoo for pirateri

Danske Octoshape forstår ikke, hvordan IP-tv-udbyderen Zattoo kan reklamere med CNN-logo, når Octoshape har en aftale med CNN. Det amerikanske selskab afviser beskyldningerne. Et skandinavisk succesridt kan vente forude.

Det amerikanske IP-tv selskab Zattoo har fået en blandet modtagelse i Danmark.

Zattoo har på kun to måneder opnået at få 5.000 danske net-seere uden at have reklameret for tjenesten i ét eneste medie.

Men samtidigt bliver selskabet nu også mødt med anklager om pirateri fra en dansk konkurrent.

Bag beskyldningen står administrerende direktør Stephen Alstrup fra den danske peer-to-peer producent, Octoshape.

Hans mistanke om pirateri blev vakt, da han så et logo fra nyhedskanalen CNN på Zattoo’s hjemmeside.

"Zatoo påstår jo, at selskabet har en aftale med alle selskaber. Men jeg spurgte folkene bag Zattoo direkte, om de havde en aftale med Turner Broadcasting System, fordi vi i forvejen selv har kontrakt med Turner. Og det måtte de erkende, at det havde de ikke," fortæller han

Derfor er han meget forundret over, at Zattoo overhovedet tillader sig at benytte CNN-logoet på forsiden.

Har styr på aftalen

Men bestyrelsesformand og opfinder af Zattoo, Sugih Jamin, korrigerrer udsagnet fra Octoshape.

”I Schweiz har vi en aftale med Turner Broadcasting System og kan derfor have logoet på vores forside. Men det er korrekt, at vi ikke kan vise eksempelvis CNN i Danmark,” forklarer han.

Mange kanaler udelukket for danske seere

De danske seere kan til gengæld se direkte tv via Zattoo på enten Windows-, Mac- og Linuxplatform fra ti forskellige tv-stationer - heriblandt DR1, DR2 og TV2.

Og det er kun et lille udbud af de omkring 100 kanaler, som selskabet i alt har til rådighed.

Udbuddet er dog begrænset i Danmark på grund af tv-aftaler, således at internetbrugere med danske ip-adresser endnu ikke har mulighed for at svælge i amerikanske, engelske og franske tv-kanaler.

Til tops i alperne

Henover sommeren vil Zattoo forsøge at penetrere resten af det skandinaviske marked, og selskabet har selvtillid med i bagagen.

For i Schweiz, hvor selskabet har sin klart største markedsandel, er Zattoo-klienten på trekvart år blevet downloadet omkring 350.000 gange.

Administrerende direktør og medstifter Beat Knecht oplyser, at det schweiziske marked dermed har været stærkt bidragende til selskabets årlig omsætning på knap 280 millioner kroner. Og han forventer, den vil stige til omkring 800 millioner kroner næste år.

”Grunden til vores succes er, at vores produkt er simpelt, brugervenligt og let at forstå for brugerne: Gratis direkte tv på nettet. Det er old-school, men cool,” lyder det sejrsikkert fra direktøren.

Indtægterne kommer hovedsageligt fra de klik-bare reklamer, der dukker op mellem hvert kanalskifte. I Danmark oplever brugerne dog indtil videre ikke reklamer i de cirka otte sekunder, det tager at skifte kanal.

Et marked i rivende udvikling

Zattoo er kun én blandt flere spillere på et net-tv marked baseret på peer-to-peer teknologien, hvor også tv-stationer som Joost og Babelgum har meldt deres ankomst i kampen om seerne og selskabernes reklame-kroner.

I modsætning til dets konkurrenter, er det dog kun Zattoo, som indtil videre sender direkte tv hele døgnet rundt.

I Danmark har DR sammen med Octoshape testet mulighederne for både at sende direkte tv og udbyde program-downloads via peer-to-peer teknologien.

Hos DR i Ørestaden er det endnu usikkert, om og hvornår public service-stationen dropper sit unicast til fordel for peer-to-peer fjernsyn, der kan nå op mod ti gange så mange borgere i den ét megabit tv-kvalitet, som DR streamer i på nuværende tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere