Artikel top billede

ICANNs top-figur forlader organisationen

ICANN står overfor store udfordringer, når bestyrelsesformand Vinton Cerf inden længe fratræder posten.

Computerworld News Service: Siden dens oprettelse i 1998 har organisationen Internet Corporation for Assigned Names and Numbers overkommet både politiske stormvejr og tekniske stridigheder.

Alligevel ser det ud til, at non-profit organisationen står overfor sin hidtil største udfordring, når dens bestyrelsesformand Vint Cerf træder tilbage i oktober.

Som medlem af bestyrelsen siden 1999 og formand for den siden 2000 har Vint Cerf spillet en central rolle i ICANNs arbejde.

Hele vejen igennem på trods af fejl og fejltrin har ICANN levet op til sit hovedansvar, som er at overvåge internettets adressesystem og sikre den gennemgående sikkerhed og stabilitet på nettet.

Falder for tids-grænse

Det er ikke nogen lille bedrift og en stor del af æren for den, bør gå til Vint Cerf, som træder tilbage for at overholde ICANNs regler om, hvor længe man må sidde i bestyrelsen.

Eksperter fra ICANN er i store træk enige om, hvilke egenskaber og karaktertræk Vint Cerfs efterfølger skal besidde.

Det er egenskaber som stærk teknisk indsigt i internettets arkitektur, evne til at skabe enighed ved at være tilnærmelig og åben overfor forskellige ideer og så selvfølgelig vilje til at arbejde gratis.

"Jeg tror ikke, der er nogen i ICANN-miljøet, der leder efter en ”Vint 2,” for sådan en findes bare ikke,” siger Paul Twomey, der er administrerende direktør for ICANN.

Bestyrelsen vælger Vint Cerfs efterfølger på dens næste støre samling, som finder sted 29. oktober i år.

Efter otte år hos ICANN skal Vint Cerf ikke slæbes sparkende og skrigende væk fra sin formandsstol.

Han planlægger tværtimod at lægge lidt afstand til organisationen, når han har taget sin afsked.

Vint Cerf, som er 64 år gammel, vil stille sig til rådighed til rådgivning, men han vil ikke påtage sig nogen officielle opgaver.

En af grundende til dette er, at han gerne vil bruge mere tid på hans ”lønarbejde,” som han kalder det - som Googles førende internet-evangelist.

"Jeg har givet ICANN en god portion af min tid allerede,” siger Vint Cerf.

Vil ikke være en skygge

Desuden mener han, at det vil gavne hans efterfølger og resten af organisationens fremtidige samarbejde, hvis de finder deres egen måde at gøre tingene på.

"Jeg vil ikke være sådan en skygge, der hænger over den nye formand,” siger han.

Det ser altså ud til, at organisationen står overfor en helt ny udfordring til oktober: at lære at klare sig uden Vint Cerf.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere