SAP kryber til korset i brutal Oracle-fejde

Den tyske virksomhed SAP erkender at have hentet filer fra Oracles hjemmeside og givet dem til selskabets kunder.

Computerworld News Service: Tyske SAP har ventet til sidste øjeblik med at besvare Oracles glødende anklager om, at SAP har stjålet forretnings-hemmeligheder for på ulovlig vis at tiltuske sig flere kunder.

Det tyske softwarefirma SAP indrømmer at have hentet ”nogle upassende filer” via datterselskabet TomorrowNow, men bedyrer samtidig, at SAP aldrig har haft adgang til filerne.

”TomorrowNow har hentet materiale på Oracles hjemmeside på vegne af nogle kunder,” skriver SAP i en pressemeddelelse og anerkender, at det var upassende at hente blandt andet nogle reparations- og støtte-dokumenter.

SAP indfører en helt ny procedure i TomorrowNow, der skal sikre, at noget tilsvarende ikke kan ske igen.

"Én upassende download er én for meget i mine øjne,” siger Henning Kagermann, der er administrerende direktør for SAP.

"Vi er meget kede af, at dette er sket,” siger han.

Det amerikanske justitsministerium har bedt om at få alle dokumenter, der er forbundet med sagen fra SAP og TomorrowNow, og SAP lover, at virksomhederne vil gøre alt, hvad de kan for at være behjælpelige med sagen.

Oracle sagsøgte SAP den 22. marts i år for ”storstilet forretningssvindel.”

Oracle hævder, at en eller flere ansatte ved TomorrowNow har hacket sig ind på en sikker støttehjemmeside til kunder, der bruger Oracles PeopleSoft og JD Edwards applikationer og derefter hentet enorme mængder online indhold, som SAP siden har solgt billigt til Oracles kunder.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere