Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Analytiker om dansk mobiltv: Det er ren Betamax

Det er en "knald i låget-beslutning" når Kulturministeren stik imod resten af EU har valgt mobil tv standarden DMB. Det mener teleanalytiker John Strand.

Når kulturminister Brian Mikkelsen (K) har valgt at pege på den koreanske standard DMB til mobilt tv i Danmark, så svarer det til at satse på Betamax, efter at VHS havde vundet markedet.

Det mener teleanalytiker John Strand, der er direktør i Strand Consult.

Valget af DMB har fået både John Strand og en række telepolitiske ordførere op af stolen, fordi valget går stik imod DVB-H, som er den standard, som resten af Europa ventes at vælge som fælles standard for tv på mobiltelefoner.

EU's formål med en fælles standard er at kunderne også skal kunne se mobilt tv når de er på rejse i andre lande i Europa.

DVB-H understøttes nemlig af europæiske mobiltelefon fabrikanter.

Nokia tager DVB-H

Ifølge John Strand er der ingen grund til at tro at eksempelvis Nokia skulle interessere sig for at lave særlige udgaver af firmaets populære telefoner som understøtter den koreanske mobil tv standard, blot for at dække det lille danske marked.

Derfor er Brian Mikkelsens satsning på DMB overraskende, fortæller John Strand.

"Du kan se mobilt tv i Danmark og Korea. Men hvis du skal til Sverige, Norge, England Tyskland eller Frankrig, så kan du ikke bruge dit mobil-tv," siger John Strand.

Årsagen til kulturministerens valg af den koreanske standard, skyldes ifølge John Strand, at politikerne ikke er blevet ordentligt informeret af IT- og Telestyrelsen.

"Vi har en IT- og Telestyrelse, som enten ikke har set problemet, eller har valgt at feje problemet ind under gulvtæppet," siger John Strand.

John Strand undrer sig over at IT- og Telestyrelsen ikke i den seneste telestrategiske rapport nævner udfordringerne ved mobilt tv med et ord.

"Vi har en It- og Telestyrelse som har undladt at informere politikerne," siger John Strand.

Hvis beslutningen ikke gøres om, bliver resultatet ifølge John Strand at forbrugerne må nøjes med kedelige mobiltelefoner, som ikke er designet til det europæiske marked.

Desuden får beslutningen betydning for de forskellige medievirksomheder i Danmark, som kommer til at arbejde på området.

"Det her får ikke kun konsekvenser for teknologiindustrien i Danmark. Det får også konsekvenser for medieindustrien," siger John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere