Artikel top billede

Claus Hougesen forlader posten som administrerende direktør hos Topnordic for at blive koncernchef for Ementor. Arkivfoto: Torben Klint

Claus Hougesen stryger helt til tops

Topnordics hidtidige administrerende direktør Claus Hougesen stryger helt til tops og forlader sin post i Topnordic, der får ny dansk chef.

43-årige Claus Hougesen forlader posten som administrerende direktør hos it-forhandleren Topnordic for at tiltræde posten som koncernchef for Ementor, hvor han hidtil også har haft titel af vicekoncernchef.

"I begyndelsen vil jeg nok tilbringe to-tre dage om ugen i Oslo, hvor hovedkontoret ligger, men ellers bliver det i Danmark og rundt om i koncernens 49 afdelinger alt efter behov," siger Claus Hougesen, der fortsat regner med at tilbringe halvdelen af sin tid ude hos kunderne.

Tæt på konkurs

Den hidtidige koncernchef for Ementor, Jo Lunder, går til en stilling som øverste chef for Ferd Industrial Holdings.

Lunder har ved siden af chefjobbet i Ementor siden 2004 siddet i bestyrelsen for Ferd Holding.

"Jo Lunder kom til Ementor i februar 2005, hvor selskabet var tæt på en teknisk konkurs. Det fik Jo, der er meget stærk på det finansielle, rettet op på, og nu synes han så, at det er tid at prøve noget nyt," siger Hougesen, der beskriver sig selv som "mere fokuseret på det operationelle."

20 års erfaring

Topnordics tekniske direktør Peter Trans overtager posten som administrerende direktør for it-forhandleren, der sammen med Atea og Ementor udgør Ementor-koncernen.

Peter Trans, der tidligere i sin karriere har været teknisk direktør i såvel Dana Data som Merkantildata, begyndte i Topnordic i 1990 og har været teknisk direktør siden 1995.

"Peter har mere end 20 års erfaring med it-infrastruktur og har sammen med Claus Hougesen været med til at skabe Topnordic," udtaler Ib Kunøe, bestyrelsesformand i Ementor-koncernen, der er moderselskab for Topnordic, i en pressemeddelelse.

Med i koncernledelsen

Peter Trans (39) har været ansat i Topnordic siden 2002 og var tidligere teknisk direktør for Ementor Danmark, som i dag er en del af Topnordic. I 2006 indtrådte han i koncernledelsen i Ementor.

”Jeg har været med i Topnordics udvikling, hvor vi er vokset fra 150 ansatte til i dag 1.100, og hvor vi har præsenteret et overskud i 23 kvartaler i træk, så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til de nye udfordringer," udtaler Peter Trans i en pressemeddelelse.

Direktionen i Topnordic består foruden den kommende administrerende direktør Peter Trans af direktør Jan Elbæk, salgsdirektør Kim Holtum Schouw og økonomidirektør Martin Trolle.

Det økonomiske mål for Ementor-koncernen er ifølge en pressemeddelelse at nå en omsætning på 18,7 milliarder kroner (20 mia. norske kroner) og et EBITDA-resultat (resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger) på en milliard norske kroner (0,9 mia. danske kroner) i 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere