Artikel top billede

Brøndby Gymnasium er et de mest fremmelige gymnasier i Danmark med hensyn til at benytte it i undervisningen.

Router-problemer truer gymnasie-undervisning

Router-problemer sender gymnasieelever hjem før tid. Problemet kan ramme over 150 undervisningsinstitutioner. Uni-C sveder med at få løst problemerne.

Det it-fokuserede Brøndby Gymnasium er rendt ind i nye problemer med gymnasiets netværksforbindelse, som det får fra Uni-C, der leverer en lang række af it-tjenester til uddannelses- og forskningsverdenen.

Maksimum 16 elever kan gennemføre log-in processen samtidigt på gymnasiets trådløse netværk, hvilket forhindrer eleverne i at komme på nettet og eksempelvis benytte et storstilet e-læringssystem, som ellers er udviklet til klasseundervisninger.

"Forleden skulle de 100 nye elever logge på vores netværk og se alle vores it-tilbud, men de kunne ikke komme på, fordi der er en flaskehals på Cisco-routeren fra Uni-C. Og så måtte vi sende eleverne hjem," forklarer it-medarbejder Lars Pedersen fra Brøndby Gymnasium.

Brøndby Gymnasium er kendt for at være et de mest fremmelige gymnasier i Danmark med hensyn til at benytte it i undervisningen. Gymnasiets rektor Pia Sadolin er desuden medlem af videnskabsminister Helge Sanders (V) IKT-råd.

Som frygtet

Brøndby Gymnasium har tidligere haft problemer med Uni-C netværket, da der i foråret var problemer hos elever med bærbare computere med Vista-styresystemer og Intel netkort. Problemet blev løst ved, at eleverne fik nye netkort.

Denne gang er problemet i, at elever og lærere med alle slags styresystemer ikke kan logge på samtidigt via netværkets port 80, der er webadgangen.

"Det er lige, hvad vi frygtede, men vi må jo håbe det bedste. Dog kan vi ikke forvente, at eleverne kan gå på nettet i timerne, så vi må lave en del af undervisningen om," siger Lars Pedersen.

Teknikkerne sveder

Hos Uni-C beklager man fejlen, og sikkerhedschef Tommy Ravn Jensen fortæller, at "teknikkerne arbejder på højtryk, og sveder over at finde et work-around."

Han frygter at flaskehalsproblemet ved port 80 potentielt vil blive et problem på alle institutioner, der udnytter netværkene på samme måde som Brøndby Gymnasium.

"Brøndby Gymnasium er åbenbart bare så langt fremme, at de er de første, som har opdaget problematikken. Min forventning er dog, at alle vil få dette problem, så vi skal jo have fundet en løsning," lyder det fra Tommy Ravn Jensen.

Orme og Skype er en del af problemet

Flaskehalsproblemet i log-in fasen på Brøndby Gymnasium bliver ifølge Tommy Ravn Jensen forværret af, at mange af eleverne bruger eksempelvis Skype.

"Nogle af eleverne kommer med computere, der enten er inficeret med orme eller har installeret Skype. Problemet med Skype er, at programmet ved opstart prøver at etablere en masse sessioner – nogle gange helt op til 30 sessioner. På den måde optager eleven alle routerens ressourcer til log-in," forklarer han.

Andre elever kan dermed først logge på, når disse sessioner timer ud.

Flytter webserver

Uni-C arbejder lige nu med flere løsninger, men regner ikke med at få øget antallet af samtidige brugere, der logger på systemet.

Tomme Ravn Jensen forklarer det med, at forøgelsen af samtidige brugere i log-in fasen er en langsigtet løsning i forhold til Cisco og deres routere, og Uni-C har brug for en her-og-nu løsning.

"Nu arbejder vi blandt andet på at flytte webserveren til en anden port end port 80, så vi kan undgå de porte, som blandt andet Skype bruger, når eleverne tænder deres computere," forklarer Tommy Ravn Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere