Artikel top billede

I forbindelse med lanceringen af Nokias nye musiktjeneste, vil den finske mobilproducent også løfte sløret for en ny mobiltelefon, N81. Den bliver Nokias flagskibsprodukt inden for musiktelefoner

Nokia klar til største onlinesats i 10 år

Nokia er klar med en ny musiktjeneste, der skal tage kampen op mod Apples succesrige iTunes Store.

Verdens største mobilproducent, finske Nokia, vil senere i dag præsentere virksomhedens største onlinesats siden tjenesten Club Nokia gik i luften i 1998.

Det skriver avisen Financial Times.

Tjenesten, der præsenteres ved en event i London, er udset til at tage kampen op med Apples populære iTunes Store, der har sat sig tungt på markedet for salg af musik til download.

Lanceringen af musikbutikken følger Nokias udmelding i juni om, at virksomhedens afdeling for services fremover ville være en af producentens tre kerneområder.

Mindre udvalg end konkurrenter

Endnu er det meget sparsomt med oplysninger om Nokias nye musiktjeneste, men det står dog klart, at tjensten vil bygge videre på Loudeye, et amerikansk netmusik-selskab, som Nokia overtog for 360 millioner kroner for et år siden.

Det betyder, at Nokias butik vil starte med et mindre udvalg end konkurrenter som iTunes Store og Napster, der har henholdsvis fem og tre millioner stykker musik til salg. Nokias Loudeye-butik indeholder i omegenen af 1,6 millioner musiknumre.

Nokia vil desuden i forbindelse med lanceringen også løfte sløret for en ny mobiltelefon, N81. Den bliver Nokias flagskibsprodukt inden for musiktelefoner.

Næppe nogen god forretning

Det er sandsynligt, at Nokia har endnu flere netbaserede tjenester i støbeskeen.

Sidste måned overtog mobilproducenten for et ukendt beløb Twango, et socialt netværkssite. Og for nylig lancerede den finske virksomhed i al stilhed Mosh, der er et site for mobilbrugere til at dele indhold som mobil-film, -billeder og notater.

Nokias underskov af nye og kommende tjenster bliver dog næppe den store kilde til indtægter de kommende år, mener analytiker hos CCS Insight, Ben Woods.

"Deres services får ikke nogen større effekt på Nokias regnskab hverken i år eller næste år - men de har blik for det langsigtede," siger han til Financial Times.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere