Microsoft frygter ikke muligt dansk OOXML-nej

Microsoft ser trods norsk nej og svensk skandale fortrøstningsfuldt frem til mandagens OOXML-afgørelse i Dansk Standard. "Processen fortsætter," lyder det fra selskabet.

Microsoft nedtoner konsekvenserne af et nej forud for, at Dansk Standards mandag endeligt skal tage stilling til, om organisationen vil anbefale dokumentformatet OOXML til ISO-standard.

Ifølge strategi-manager hos Microsoft, Jasper Bojsen, vil det ikke være en katastrofe, hvis Dansk Standard afviser formatet, ligesom det tidligere i dag skete i Norge.

"Norge har valgt at sige nej, men der følger en begrundelse med, som vi kan bruge i den videre proces," siger Jasper Bojsen, der er strategi-chef i Microsoft Danmark.

Nej giver mulighed for justering

Han mener ikke, at et norsk eller eventuelt dansk nej vil ødelægge processen.

Med et eventuelt nej vil følge en begrundelse, som ISO sammen med ECMA kan bruge til at justere formatet, så chancerne for en senere godkendelse vil stige.

Der er heller ikke nogen risiko for, at processen vil gå i stå. Et land som Tyskland har allerede sagt ja, fremhæver Jasper Bojsen.

"Internationalt tegner der sig allerede et billede af, at processen fortsætter. Allerede nu er der sat et møde op Geneve i februar, hvor man centralt forholder sig til alle indstillinger – både ja og nej – og begrundelserne," siger Jasper Bojsen.

Svensk pres "kedeligt sag"

Det svenske standardorgan sagde først på ugen ja til OOXML, men siden er det kommet frem, at flere medlemmer var blevet presset til at stemme for formatet.

Jasper Bojsen kalder sagen kedelig, men synes det er i orden, at processen nu gøres om.

"Man kan altid diskutere detaljerne. Men nu er der sået tvivl om afgørelsen fra den svenske standardiseringsorganisation, og det vigtigste er, at man kan have tillid til afgørelsen," siger Jasper Bojsen.

Jasper Bojsen ønsker ikke at give et bud på, hvorvidt den svenske skandale og Norges nej eventuelt skulle have påvirket de danske medlemmers afgørelse.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere