Jysk spilfirma har foden indenfor hos verdens største

Spilbranchen: Spilgiganten Eidos Interactive seneste spil til mobiltelefoner er udviklet af lille nordjysk spilproducent. Men firmaet ønsker ikke at vokse sig store.

Aftalen med en af verdens største udgivere af computerspil, Eidos Interactive, er måske vejen frem for det lille Ålborg-selskab Progressive Media, men direktøren Thomas Nielsen regner ikke med, at selskabet skal vokse til meget mere end til 12 medarbejdere.

”Vi kan godt lide at være en lille kerne af mennesker, der har overblikket over projekterne. Og så har vi det egentligt godt med at outsource opgaver fra os. Vi vil gerne holde os til at vokse organisk uden at have investorer ind,” siger Thomas Nielsen. I dag er selskabet ejet af medarbejderne.

I modsætning til computerspil til xBox, PlayStation og PC, der typisk har budgetter til trecifrede millionbeløb, koster et mobilspil i omegnen af to millioner at producere.

Og det med en otte fastansatte plus en 4-6 freelance medarbejdere. Så spillet SoaRola til Eidos har ikke været dyrt at skrue sammen. Thomas Nielsen vil dog ikke afsløre, hvad han har fået for at levere spillet.

Han henviser til analyser, der spår en imponerende vækst for spil til mobiltelefoner. Forbrugerne står til at spendere milliarder af kroner på spil til mobiltelefonerne over de næste tre år – i 2011 vil markedet udgøre mere end 50 milliarder danske kroner viser en analyse fra konsulenthuset Gartner.

Ifølge Vækstfonden ligger der en række muligheder for at udvikle spil med succes, fordi det ikke kræver så store økonomiske muskler som produktion af mainstream computerspil.




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

extri:co A/S

Senior driftskonsulent

Sindico Group A/S

Business Central Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere