Artikel top billede

Google i samarbejde med nyhedsbureauer

Amerikanske Google vil udvide samarbejdet med en række nyhedsudbydere på nettet og vise artikler i fuld længde på nyhedssitet, Google News, meddeler Google.

Google News, en side hvor Google samler links til nyhedshistorier fra diverse nyhedsportaler, er værdsat af de fleste nyhedsportaler på grund af den trafik, Google giver på deres site - og de penge, de derfor tjener hos annoncørerne.

Telegrambureauerne, der er de primære leverandører af nyhederne, er imidlertid ikke lige så begejstrede. De tjener deres penge på fortrinsvis at levere nyheder til aviser og magasiner - ikke ved, at læseren selv finder nyheden på et web-site.

Brud på ophavsretten

Nyhedsbureauet AFP i Frankrig, der er en af verdens største leverandører af nyhedstelegrammer, har sagsøgt Google for at overtræde ophavsretten ved at bringe links til AFP's nyheder på Google News.

Rygter vil vide, at amerikanske AP (Associated Press) ligeledes har truet med at anlægge sag mod Google.

Google hævder, at deres brug af nyhedsoverskrifter, tekststykker og thumbnails med hyperlinks er indenfor rammer af det såkaldte 'Fair use' -princip. Google har dog, på trods af dette, indgået en aftale med AFP og AP.

Googles seneste melding synes at være det første konkrete resultat af forhandlingerne, selvom aftalen med AP er over et år gammel og kontrakten med AFP blev annonceret i foråret.

Resultatet er, at internet-brugerne kan læse de originale artikler fra AP, AFP, UK Press Association og Canadian Press på Google News.

Artikler i sin fulde længde

Før i tiden bragte telegram- og nyhedsbureauerne ikke deres historier på nettet. Ideen var, at læseren skulle købe de publikationer, som de solgte nyhederne til - typisk aviser og magasiner.

Metoden, Google præsenterede, fredag, kaldes 'duplicate detection'.

Den giver læseren mulighed for, på Google News, at se, hvilket telegrambureau (af dem Google har aftaler med) nyheden oprindeligt kommer fra, selvom den er tilgængelig på hundredvis af nyhedsportaler og internetsider.

Google vil samtidig bringe historien i sin fulde ordlyd på Google News.

Samtidig vil Google News være i stand til at identificere kilderne til andre historier placeret hos andre nyhedsportaler.

Eksempelvis vil en historie fra New York Times hos Google blive sporet som en New York Times-artikel, selvom den findes på en anden nyhedsportal.

"Ved at henvise direkte til den originale kilde, springer vi mange led over og giver brugeren en bedre oplevelse og viser samtidig respekt for udgiveren af nyheden" fastslår Josh Cohen fra Google News.

Adspurgt, om Google overtræder ophavsrettighederne, ved at gengive den originale nyhed på deres egen side, siger Josh Cohen: "Vi respekterer ophavsretten, og når vi går videre end den, har vi aftaler med udbyderen.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere