Lov om logning rejses i Folketinget

Enhedslisten vil stille kritiske paragraf 20 spørgsmål om lognings-bekendtgørelsen til Justitsministeren.

Justitsminister Lene Espersen (K) skal, når Folketinget møder efter sommerferien, svare på en række paragraf 20-spørgsmål om den omdiskuterede logningsbekendtgørelse, som trådte i kraft den 15. september i år.

Det fortæller Johanne Schmidt-Nielsen, der er folketingskandidat for Enhedslisten, og som i forvejen er tovholder for en mail-kampagne mod logningen af data.

Ikke for sent at lave om

Selvom loven har været på vej i årevis, mener hun ikke, det er for sent at prøve at stoppe loven.

"Vi har reageret løbende, og vi har stemt imod den. Vi har konsekvent været kritiske og prøvet at bekæmpe denne lov," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Derfor vil Enhedslisten ifølge Johanne Schmidt-Nielsen nu stille ministeren en række paragraf 20-spørgsmål om håndteringen af lovgivningen.

"Nu er loven trådt i kraft, og nu har vi så en række spørgsmål til, hvordan hun har tænkt sig at det her skal håndteres," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen har en lang række andre EU-lande undladt at indføre logning på nuværende tidspunkt, fordi det er alt for omfattende. Derfor mener hun, at loven nu skal tages af bordet igen ved

"Bare fordi man har lavet en regel, betyder det jo ikke, at man ikke kan lave den om igen. Man kan jo tage en politisk beslutning om, at den skal laves om," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Derfor kommer Lene Espersen efter Folketingets åbning til at tage stilling til mindst konktrete spørgsmål fra partiet.

Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen er et af de vigtigste, om justitsministeren kan garantere, at man ikke i fremtiden vil udvide anvendelsesområdet for de data, som samles ind.

"Så man ikke lige pludselig finder på, at man eksempelvis kan bruge de her informationer til at se, om folk eksempelvis downloader på nettet," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen bliver det partiets retsordfører Line Barfod, som tager sagen op i Folketinget og stiller Justitsminister Lene Espersen spørgsmål om logningsbekendtgørelsen.

Enhedslistens spørgsmål til ministeren

Kan ministeren garantere, at regeringen ikke i fremtiden vil udvide anvendelsesområdet for de data, som er indsamlet via logningsbekendtgørelsen?

Hvor stor en del af de data som teleselskaber, hoteller og andre skal gemme i et år, som følge af logningsbekendtgørelsen, forventer ministeren, at politiet vil bede om at få udleveret?

Finder ministeren at logningsbekendtgørelsen er nødvendig og egnet til at nå sit mål og at den ulempe bekendtgørelsen medfører for borgernes ret til privatliv og erhvervslivets omkostninger ved dataopbevaring, står i rimeligt forhold til hvor egnet bekendtgørelsen er til at nå sit mål?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere