Artikel top billede

Administrerende direktør i IT Factory Stein Bagger og chefredaktør Jan Horsager.

IT Factory: Fuld fart på fabrikken

IT Factory har på bare fire år vendt en konkurs til en forventet milliardomsætning i 2008. Opskriften er simpel: Strategi, innovative medarbejdere – og så lige en global samarbejdsaftale med IBM.

Det har været lidt af en rutschebanetur for IT Factory siden starten i 1997.

Men efter konkursen i 2003 besluttede virksomheden at flytte alle firmaets forretningsapplikationer fra Lotus Notes over på IBM’s WebSphere platform.

Springet til Java-platformen var også starten på jagten på det værktøj, der kunne håndtere konverteringen.

En jagt der bragte IT Factory i kontakt med det amerikanske softwarefirma Bowstreet, der er specialist i at lave portaliseringsværktøjer.

Det er værktøjer, der samler information fra forskellige applikation i én portal.

"De var absolut førende i verden på deres felt, og med den store profilering de havde inden for IBM-verdenen, gættede vi på, at de formentlig ville blive købt af IBM," forklarer administrerende direktør i IT Factory Stein Bagger.

Da opkøbet blev en realitet, var IT Factory den partner, der havde mest forstand på portaliseringsteknologien, hvilket resulterede i en global samarbejdsaftale med IBM i udgangen af 2005.

"Vi fik en helt anden eksponering. Både inden for IBM’s egne rækker, men også blandt deres kunder og partnere,” forklarer direktøren.

Lej en løsning

Udviklingsfilosofien i IT Factory sammenligner Stein Bagger med konceptet i Hotmail eller Gmail, der ikke er i nærheden af at besidde de funktioner, som eksempelvis Outlook har.

Alligevel har de 100 millioner brugere, der anvender programmet, fordi det dækker de basale behov.

"Mere end 75 procent af alle kunder anvender mindre end fem procent af softwaresystemers funktionalitet. Set i forhold til eksisterende systemers fællesmængde af funktionalitet er vores udviklingsfilosofi kun at levere 20 procent funktionalitet. Men de 20 procent dækker så 80-90 procent af behovet,” fortæller Stein Bagger.

Leverancemodellen er Software as a Service (SaaS), der gør, at applikationerne tilgås via internettet.

Implementeringstiden er derfor betydelig kortere, og når kunden er på prøve hos IT Factory, så kører de i det rigtige system.

Den kombination giver IT Factory en stor tilstrømning af kunder, der er hurtige om at beslutte sig.

"Beslutningstiden ryger ofte under en uge i vores favør, når du skal betale 500 kroner om måneden for to medarbejdere i stedet for at betale 300-400.000 kroner i konsulenthonorar og bruge ni måneder til implementering," forklarer Stein Bagger.

Han henviser til IT Factory’s færdigintegrerede BI-løsning, der blandt andet kan anvendes som et supplement til økonomisystemet Navision.

Kunden kan nemt tilføje flere abonnenter til løsningen, og det kræver blot få klik med musen at købe og få adgang til andre af IT Factorys applikationer, som HRM eller CRM.

Udvikling som service

Regnskabet understreger direktørens ord. Omsætning og bundlinje er mere end fordoblet fra 2005 til 2006, og med den nyligt indgående salgs- og hostingaftale med amerikanske AVNET skal IT Factory nok nå forventningen om en bruttoomsætning på over en milliard i 2008.

"Vores største aktiv er vores menneskelige kapital. Det er den viden, det engagement og den innovation, vi tillader. Vi har også en reel forretningsudviklingsafdeling, som kun arbejder med strategi og har et tæt samarbejde med virksomhedens øvrige afdelinger. Det er en sjældenhed for en virksomhed af vores størrelse,” lyder Stein Baggers bud på baggrunden for den fornemme Top 100-placering.

Han forklarer, at IT Factory reelt bliver internationale, når IBM, IT Factory og AVNET begynder samarbejdet.

"Hostingcentret i USA er helt færdigt i fjerde kvartal i år. Partnerne, aktiviteterne og alle kampagnerne er færdigplanlagte, og vi trykker på den store knap ultimo januar. Der kommer gang i den.”

Han kalder overgangen til SaaS for et paradigmeskift i softwareindustrien, og med tiden vil en meget stor del af de gængse måder at afvikle applikationer på uddø.

I fjerde kvartal i år forsøger IT Factory endda at tage applikationsafvikling via nettet et skridt videre. Firmaet vil nemlig introducere udviklingsværktøjer rettet mod konsulentvirksomheder som en service.

"Os bekendt er der ingen, der har gjort det før. Vi vil levere Development and Infrastructure as a Service (DIaaS). Vi har vist det for IBM i vores laboratorium, og de troede simpelthen ikke på, at det var rigtigt, før de så det," fortæller den stolte direktør, Stein Bagger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere