Artikel top billede

"Hvis reguleringen bliver strammere, hvem er det så, der skal investere i yderligere udbygning af infrastruktur?" spurgte TDC's topchef Jens Alder.

TDC vil kæmpe mod yderligere teleregulering

TDC's topchef Jens Alder opfordrede i går på Computerworlds Top 100-konference myndighederne til ikke at kamme over i deres iver efter at regulere telemarkedet.

Da TDC's topchef Jens Alder i går holdt tale ved Computerworlds årlige Top 100-konference opfordrede han myndighederne i Danmark og EU til at være knap så karske med reguleringen.

De har ellers lagt op til en hård linje mod tidligere telemonopoler som TDC, der sidder på store markedsandele for at sikre mere fair konkurrencevilkår for de mindre teleudbydere.

"Politikerne skal tænke sig rigtigt godt om, før de fortsætter ned ad den vej," lød det fra Jens Alder, der var kommet til konferencen for at tale om fremtidens TDC.

Han skitserede visionen om TDC som et pannordisk teleselskab med fokus på erhvervskunder.

"TDC's plan er fortsat at fokusere på at fastholde og udbygge positionen på mobil- fastnet- og kabelmarkedet i Danmark, samtidig med at selskabet skal satse yderligere på erhvervskunderne i Norden," sagde Jens Alder.

Men han vendte også gentagne gange tilbage til det problematiske i en for rigid regulering af telemarkedet.

Et af de springende punkter er, at EU er ved at skrue regler sammen, der skal gøre det muligt at adskille teleudbydernes netværkstjeneste fra de øvrige tjenester, de tilbyder.

Det bliver også kaldt funktionel separation.

EU håber, at en sådan adskillelse vil sikre lavere bredbåndspriser og højere hastigheder. Herhjemme kan det betyde, at TDC bliver splittet op i to selskaber.

Men i dag investerer en række selskaber milliarder af kroner i eksempelvis fiberkabler, trådløse netværk og kobbernettet årligt, og det er ved at skabe en infrastrukturbaseret konkurrence, der er mindst lige så nødvendig som en tjenestebaseret, fremhævede Jens Alder.

"Hvis reguleringen bliver strammere, hvem er det så, der skal investere i yderligere udbygning af infrastruktur?" spurgte Jens Alder.

Han benyttede samtidig lejligheden til at pege på to nøgleområder i TDC's fremtidige strategi. Nemlig effektivisering og fokusering.

Effektiviseringen går ud på at få nedbragt omkostningerne i TDC, som har haltet noget efter dets europæiske konkurrenter på evnen til at drive en effektiv teleforretning.

Fokuseringen handler primært om at få skåret de dele af TDC væk, der ikke er en del af kerneforretningen fremover.

"Vores datterselskaber i udlandet, som ikke er en del af vores strategiske kerneområde i Norden, er til salg. Hvis de udenlandske selskaber ikke har strategisk betydning, så skal vi sælge dem," sagde Jens Alder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere