"Hvis reguleringen bliver strammere, hvem er det så, der skal investere i yderligere udbygning af infrastruktur?" spurgte TDC's topchef Jens Alder.

TDC vil kæmpe mod yderligere teleregulering

TDC's topchef Jens Alder opfordrede i går på Computerworlds Top 100-konference myndighederne til ikke at kamme over i deres iver efter at regulere telemarkedet.

Da TDC's topchef Jens Alder i går holdt tale ved Computerworlds årlige Top 100-konference opfordrede han myndighederne i Danmark og EU til at være knap så karske med reguleringen.

De har ellers lagt op til en hård linje mod tidligere telemonopoler som TDC, der sidder på store markedsandele for at sikre mere fair konkurrencevilkår for de mindre teleudbydere.

"Politikerne skal tænke sig rigtigt godt om, før de fortsætter ned ad den vej," lød det fra Jens Alder, der var kommet til konferencen for at tale om fremtidens TDC.

Han skitserede visionen om TDC som et pannordisk teleselskab med fokus på erhvervskunder.

"TDC's plan er fortsat at fokusere på at fastholde og udbygge positionen på mobil- fastnet- og kabelmarkedet i Danmark, samtidig med at selskabet skal satse yderligere på erhvervskunderne i Norden," sagde Jens Alder.

Men han vendte også gentagne gange tilbage til det problematiske i en for rigid regulering af telemarkedet.

Et af de springende punkter er, at EU er ved at skrue regler sammen, der skal gøre det muligt at adskille teleudbydernes netværkstjeneste fra de øvrige tjenester, de tilbyder.

Det bliver også kaldt funktionel separation.

EU håber, at en sådan adskillelse vil sikre lavere bredbåndspriser og højere hastigheder. Herhjemme kan det betyde, at TDC bliver splittet op i to selskaber.

Men i dag investerer en række selskaber milliarder af kroner i eksempelvis fiberkabler, trådløse netværk og kobbernettet årligt, og det er ved at skabe en infrastrukturbaseret konkurrence, der er mindst lige så nødvendig som en tjenestebaseret, fremhævede Jens Alder.

"Hvis reguleringen bliver strammere, hvem er det så, der skal investere i yderligere udbygning af infrastruktur?" spurgte Jens Alder.

Han benyttede samtidig lejligheden til at pege på to nøgleområder i TDC's fremtidige strategi. Nemlig effektivisering og fokusering.

Effektiviseringen går ud på at få nedbragt omkostningerne i TDC, som har haltet noget efter dets europæiske konkurrenter på evnen til at drive en effektiv teleforretning.

Fokuseringen handler primært om at få skåret de dele af TDC væk, der ikke er en del af kerneforretningen fremover.

"Vores datterselskaber i udlandet, som ikke er en del af vores strategiske kerneområde i Norden, er til salg. Hvis de udenlandske selskaber ikke har strategisk betydning, så skal vi sælge dem," sagde Jens Alder.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.