Her er Microsofts nye strategi

Microsofts fremtidige strategi baserer sig på en blanding af net-baserede services og pc-baserede produkter.

Microsoft løfter nu sløret for Microsofts fremtidige strategi.

I oktober 2005 sendte Bill Gates et memo til Microsofts medarbejdere om, at den nuværende chef software-arkitekt hos Microsoft, Ray Ozzie, havde udarbejdet sin overordnede vision for Microsoft.

Visionen handlede om services på internettet.

Kød på visionen

I dag, to år senere, er der så kommet mere kød på visionen og Microsoft præsenterer en egentlig strategi

En strategi som Thomas Schnegelsberg, divisionschef for Office System i Microsoft, betegner som vigtig for Microsoft.

"Det her er vigtigt og er resultatet af Ray Ozzies vision om at software plus service er den vej som Microsoft skal gå." siger Thomas Schnegelsberg.

Måske ikke overraskende ser Microsoft fremtidens it-brug som en blanding af software på pc'en og virksomhedens servere samt services på nettet.

”Der er mange forskellige verdener. Du lever ikke kun på din pc og ikke kun på internettet. Samtidig har virksomhederne hele deres serverinfrastruktur. Det gælder om at kombinere det bedste fra de verdener.
Vi tror ikke et øjeblik på, at kunderne smider alle deres pc’er ud for at leve livet 100 procent på internettet, sådan som nogle aktører gør sig til talsmænd for,” siger Thomas Schnegelsberg.

"Nogle aktører" er blandt andet Google, men ifølge Thomas Schnegelsberg skal man ikke se Microsofts strategiudspil som et svar på Googles applikationer som Google Docs, der er en webbaseret office-pakke.

Mere end Google

"Det her er meget mere end Google. Det vi gør, er at vi både på forbrugerplan og på virksomhedsplan knytter pc og servere sammen med services på internettet. Vi knytter de tre verdener sammen på en effektiv og fornuftig måde for brugerne," siger Thomas Schnegelsberg.

Løsningerne baserer sig på Microsoft-produkter, hvilket eksempelvis betyder, at man får følgende meddelelse, hvis man prøver at tilgå Microsoft Office Live med en Firefox-browser:

"In order to use Microsoft Office Live, you will need to have Microsoft Internet Explorer 6 or later running on Microsoft Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, or Microsoft Windows Server 2003"

Ifølge Thomas Schnegelsberg er Firefox dog understøttet, men Office Live-udviklingsgruppen har haft nogle tekniske udfordringer, der er ved at blive rettet, når disse linier læses.

Der er dog i sagens natur nogle af tilbuddene, der kun fungerer med Microsoft-produkter.

"Noget af funktionaliteten er knyttet til Microsoftprodukter. Eksempelvis er det Microsoft Office-brugere, der kan samarbejde via internettet. Den funktionalitet tager udgangspunkt i, at man er Office-bruger," siger Thomas Schnegelsberg.

Læs mere om Microsofts forskellige strategiske initiativer:

Microsoft Online

Microsoft Live

Microsoft Office Live Workspace

Microsoft Exchange Labs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere