Oracle trækker sig ud af fjendtligt BEA-opkøb

Oracle trækker følehornene til sig, efter BEA har ladet Oracles købstilbud udløbe uden videre dikkedarer.

Computerworld News Service: Oracle trækker indtil videre følehornene til sig og trækker sit tilbud på 35,7 milliarder kroner på BEA.

Det sker, efter BEA uden videre kommentarer har ladet tidsfristen for en accept på Oracles tilbud udløbe.

BEAs bestyrelse har tidligere udtalt, at Oracles bud er for lavt.

BEA har i stedet nævnt, at en pris på 108 kroner per aktie er passende, hvilket vil give en samlet pris på cirka 43 milliarder kroner.

Oracle har efter BEA afvisning udsendt en pressemeddelelse, hvor selskabet ikke vil udelukke flere forsøg på at overtage BEA,

"BEAs aktionærer skal ikke tro, at Oracle vil forny tilbuddet på 88 kroner per aktie. Der er mange ting, der kan ændre sig. BEA forretningsområde kan svækkes, aktiekurserne kan falde fra de nuværende rekordhøjder, eller Oracle kan have bundet kapitalen andetsteds," lyder det fra Oracle.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra BEA.

Måske kommer andre på banen

Oracle har efterstræbt at få del i BEAs kundedatabase og dets andel af middleware-markedet, men ansatte hos Oracle kalder BEAs krav 'urimeligt højt'.

Mens Oracle næste bud afventes, vil andre firmaer muligvis forsøge at købe BEA.

Burc Oral, formand for BEAs user group i New England, nævner, at både HP og CA kan være interesseret.

"Jeg har altid ment, at HP ville være en god kandidat. Jeg tænker også, at en sovende kæmpe som Computer Associates kunne være en mulighed. De har ikke noget overlap."

Selvfølgelig er der stadig den mulighed, at Oracle ender med at købe BEA.

Overvejer

BEAs største aktionær, milliardæren Carl Icahn, har krævet, at bestyrelsen lader aktionærerne overveje Oracles tilbud.

Carl Icahn har mere end 58 millioner af BEAs aktier. I en meddelelse siger han, at han har anmodet retten i Delaware, USA, om at gennemtvinge et aktionærmøde, "før der opstår 'brændte jords'-transaktioner (så som aktieudstedelser, salg af aktiver, opkøb eller lignende hændelser), der ikke er godkendt af aktionærerne."

Aktionæren beskylder samtidig BEAs betyrelse for at "lede efter årsager til at afvise handlen" og dermed bevare kontrollen med virksomheden.

Carl Icahn mener, at BEA kan undgå retssagen, hvis selskabet gennemfører en auktion, der giver aktionærerne mulighed for at overveje det højeste bud.

Usikker fremtid

Et salg til Oracle vil gøre fremtiden for BEAs kunder meget usikker, siger Burc Oral.

"Jeg tror, at support og vedligeholdelse vil blive overholdt i mindst tre år. Spørgsmålet er mere, hvilken produktudvikling, der vil finde sted," siger Burc Oral.

Der vil ikke ske ændringer umiddelbart efter en overtagelse.

"I et års tid efter en handel vil BEA køre som nu, derefter vil der ske justeringer af produkterne," siger han.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere