Danske it-mellemledere har det hårdt på jobbet

Lønstatistik 2007: Mellemledere i den danske it-branche er nummer to på lønhitlisten, men stressniveauet er vokset markant, og utilfredsheden er udbredt.

Se skema over, hvor meget de enkelte faggrupper egentlig tjener.

En mellemleder i hovedstadsområdet får en gennemsnitlig månedsløn på 50.825 kroner. De jyske mellemledere tjener knap 10.000 kroner mindre, og midt imellem ligger mellemlederne på de øvrige øer med en gennemsnitlig gage på 46.380 kroner, viser Computerworlds store lønundersøgelse.

Særligt loyale er mellemlederne ikke, for mere end en fjerdedel forventer at have forladt deres nuværende arbejdsgiver om 12 måneder, og godt 30 procent har aktivt søgt et tilsvarende job hos en anden virksomhed, viser Computerworlds oversigt.

Over halvdelen er i løbet af de seneste 12 måneder blevet kontaktet med et tilbud om et tilsvarende job hos en anden arbejdsgiver.

Mellemledernes løn er steget 6,5 procent, og dermed er denne jobkategori nummer fire på hitlisten over dem, der har fået den højeste lønstigning.

Gennemsnitslønnen steg fra 44.178 kroner sidste år til 47.065 kroner i år.

Men det er ikke ensbetydende med, at alle mellemlederne er tilfredse med deres løn, mere end hver tredje er faktisk misfornøjet med lønnen.

Overarbejde og stress

Godt syv procent af mellemlederne arbejder 40 procent mere end den officielle arbejdstid.

Ikke overraskende er det den gruppe, der kommer tættest på den overarbejdende it-direktør. De fleste mellemledere arbejder dog 20-29 procent mere end den normerede arbejdstid.

Stressfaktoren hører muligvis sammen med det vidtgående overarbejde.

Næsten 34 procent af mellemlederne er blevet mere stresset i det forløbne år – kun overgået af it-supportere.

En tiendedel er blevet mindre stresset, hvorimod cirka halvdelen har samme stressniveau. Blot 5,3 procent har været sygemeldt med stress inden for de seneste tre år.

Kvinder blandt mellemledere er ikke et særsyn, da næsten 12 procent er af hunkøn.

Dermed er mellemledere nummer tre på listen over jobkategorier med flest kvinder, kun overgået af it-supportere med 14,3 procent kvinder og projektledere med 14,9 procent kvinder.

Se skema over, hvor meget de enkelte faggrupper egentlig tjener.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere