Danske it-mellemledere har det hårdt på jobbet

Lønstatistik 2007: Mellemledere i den danske it-branche er nummer to på lønhitlisten, men stressniveauet er vokset markant, og utilfredsheden er udbredt.

Se skema over, hvor meget de enkelte faggrupper egentlig tjener.

En mellemleder i hovedstadsområdet får en gennemsnitlig månedsløn på 50.825 kroner. De jyske mellemledere tjener knap 10.000 kroner mindre, og midt imellem ligger mellemlederne på de øvrige øer med en gennemsnitlig gage på 46.380 kroner, viser Computerworlds store lønundersøgelse.

Særligt loyale er mellemlederne ikke, for mere end en fjerdedel forventer at have forladt deres nuværende arbejdsgiver om 12 måneder, og godt 30 procent har aktivt søgt et tilsvarende job hos en anden virksomhed, viser Computerworlds oversigt.

Over halvdelen er i løbet af de seneste 12 måneder blevet kontaktet med et tilbud om et tilsvarende job hos en anden arbejdsgiver.

Mellemledernes løn er steget 6,5 procent, og dermed er denne jobkategori nummer fire på hitlisten over dem, der har fået den højeste lønstigning.

Gennemsnitslønnen steg fra 44.178 kroner sidste år til 47.065 kroner i år.

Men det er ikke ensbetydende med, at alle mellemlederne er tilfredse med deres løn, mere end hver tredje er faktisk misfornøjet med lønnen.

Overarbejde og stress
Godt syv procent af mellemlederne arbejder 40 procent mere end den officielle arbejdstid.

Ikke overraskende er det den gruppe, der kommer tættest på den overarbejdende it-direktør. De fleste mellemledere arbejder dog 20-29 procent mere end den normerede arbejdstid.

Stressfaktoren hører muligvis sammen med det vidtgående overarbejde.

Næsten 34 procent af mellemlederne er blevet mere stresset i det forløbne år – kun overgået af it-supportere.

En tiendedel er blevet mindre stresset, hvorimod cirka halvdelen har samme stressniveau. Blot 5,3 procent har været sygemeldt med stress inden for de seneste tre år.

Kvinder blandt mellemledere er ikke et særsyn, da næsten 12 procent er af hunkøn.

Dermed er mellemledere nummer tre på listen over jobkategorier med flest kvinder, kun overgået af it-supportere med 14,3 procent kvinder og projektledere med 14,9 procent kvinder.

Se skema over, hvor meget de enkelte faggrupper egentlig tjener.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.