Systemkonsulenterne er altid på udkig efter nyt job

Lønstatistik: Systemkonsulenterne er aktive jobsøgere. Alligevel regner tre ud af fire med at blive, hvor de er.

Gå til: Så mange har søgt andet arbejde i de seneste 12 måneder.

Trods den tredjehøjeste lønstigning på 6,7 procent ligger systemkonsulenternes gennemsnitlige månedsløn på 37.672 kroner stadig 1.564 kroner under gennemsnittet i Computerworlds store lønundersøgelse.

De virker nu alligevel ganske tilfredse med såvel lønnen som lønudviklingen, og ligger i begge tilfælde godt en procent over undersøgelsens gennemsnittet på omkring 50 procent.

Systemkonsulenterne er en af de få jobkategorier, hvor det ikke er de jyske arbejdspladser, der giver mindst i løn.

Snuser rundt

Selv om hovedstadsområdet stadig leverer kategoriens topløn med 39.393 kroner om måneden, indtager jyderne næste plateau med 35.538 kroner og efterlader de øvrige øer sidst med 33.674 kroner.

Der har i det forgangne år været en del systemkonsulenter ude for at snuse til nye jobmuligheder.

De er undersøgelsens tredjemest aktive jobsøgere kun overgået af it-supporterne og it-projektlederne, og næsten 31 procent har forsøgt sig på jobmarkedet.

Men det lader til, at lugten i det hjemlige bageri ikke var så slem alligevel, for godt 76 procent forventer stadig at være ansat hos deres nuværende arbejdsgiver om 12 måneder.

Det er ligeledes undersøgelsens tredjehøjeste andel.

Nej tak til overarbejde

Måske var det truslen om mere overarbejde på de fremmede jobmarker, der sendte konsulenterne tilbage i folden.

Det bryder de sig nemlig ikke om. Kun 4,6 procent har en reel arbejdstid, der overstiger den officielle med mere end 30 procent.

Det er kun de netværksansvarlige/driftsansvarlige, der med 4,1 procent i højere grad vægrer sig ved at hænge på kontoret efter solnedgang. Gennemsnittet er næsten oppe på 10 procent.

Måske har det været medvirkende til, at færre af systemkonsulenterne er blevet mere stresset end gennemsnittet.

Og at en større andel af dem ligefrem er blevet mindre stresset i forhold til gennemsnittet.

Alligevel har 8,4 procent været sygemeldt med stress inden for de seneste tre år. Det er den fjerdehøjeste andel og ligger en halv procent over gennemsnittet.

Der er lidt flere kvinder blandt systemkonsulenterne end gennemsnittet.

Jobbet som systemkonsulent er i øvrigt det næstmest populære blandt kvinder – kun overgået af tjansen som it-projektleder.

Gå til: Så mange har søgt andet arbejde i de seneste 12 måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere