Danske ERP-konsulenter er eftertragtede

Lønstatistik:: ERP-konsulenterne er i høj kurs på markedet, og de mange jobtilbud smitter af på forventningen om fortsat ansættelse hos den nuværende arbejdsgiver

Gå til: Så tilfredse er de danske it-ansatte med deres løn.

Under hver femte ERP-konsulent har været aktiv jobsøgende i de seneste 12 måneder. Det er godt 10 procent under gennemsnittet.

De har da heller ingen grund til selv at søge væk, fordi jobtilbuddene kommer helt automatisk.

To ud af tre er det seneste år blevet kontaktet, og det er kun systemarkitekter og salgskonsulenter, der kan bryste sig af at være mere eftertragtede.

Det er særligt de højtlønnede ERP-konsulenter, der er efterspurgte.

Gennemsnitslønnen for dem, der har modtaget tilbud, ligger på 42.739 kroner, mens de, der blev forbigået, ligger på 36.074.

Skifter meget

Tilbuddene smitter tilsyneladende af på forventningen om stadig at være ansat hos den nuværende arbejdsgiver om et år, og næsten 30 procent forventer ikke at blive hængende.

Det er undersøgelsens næsthøjeste andel, der kun bliver overgået af it-projektlederne, der ligger på godt 31 procent.

Blot 3,6 procent af undersøgelsens kvinder har valgt et virke som ERP-konsulenter, men de udgør alligevel 11 procent af den samlede jobkategori.

Det kan dårligt være lønnen, der lokker, for lønforskellen kønnene imellem er markant. Kvinderne mangler i gennemsnit 6.650 kroner hver måned i at matche mændenes løn på 41.059 kroner.

Færrest sygemeldt med stress

Den gennemsnitlige løn på 40.305 kroner kommer i hus, uden at aftensmaden bliver kold derhjemme.

Overarbejdet begrænses nemlig til, at knap syv procent arbejder mere end 30 procent over den officielle arbejdstid.

Det er undersøgelsens tredje laveste andel.

At arbejdstimerne holdes i ave har måske betydning for ERP-konsulenternes pæne stressstatistik set i forhold til undersøgelsens gennemsnit.

I hvert fald er godt 24 procent blevet mere stresset i det forgangne år, og kun 4,1 procent har været sygemeldt med stress i de seneste tre år.

Det lave antal sygemeldinger er næsten det halve af undersøgelsens gennemsnit på 7.9 procent.

Der er desuden en markant lønforskel mellem de respondenter, der er blevet mere stresset, og dem der er blevet mindre stresset.

De mindre stressede kan fejre overskuddet med 43.208 kroner hver måned, mens de mere stressede må nøjes med 37.358 kroner.

Gå til: Så tilfredse er de danske it-ansatte med deres løn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere