Politiske partier flopper totalt på Google

Folketingsvalg 2007: De politiske partiers hjemmesider er usynlige på Google, viser en analyse, søgemaskinefirmaet Notabene.net har lavet for Computerworld.

Politiske partiers hjemmesider er usynlige på Google.

Det viser en analyse, søgemaskinefirmaet Notabene.net har lavet for Computerworld.

"Det er bestemt ikke en overdrivelse at sige, at partierne flopper på Google," siger søgemaskine-ekspert Christian Kongsted fra Notabene.net.

I synlighedsanalysen er udvalgt 100 ord, som dækker de fleste af de temaer, som kunne blive nøgleord i en kommende valgkamp.

Det er blandt andet ord som velfærd, skattestop, rygepolitik, lukkedage, ældrepleje, topskat, efterløn, boligpolitik og dyrevelfærd.

Analysen viser, hvor mange Top10-placeringer på Google hvert partis hjemmeside opnår ud fra de 100 udvalgte ord.

Gået tilbage
Der er kun 3 politiske partier, som er i top 50 i analysen.

SF klarer sig bedst med 18 top-10-placeringer. På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Socialdemokraterne med 7 topplaceringer og Det Konservative Folkeparti 3 topplaceringer.

Christian Kongsted er overrasket over, at partierne er så dårligt repræsenteret.

"Analysen viser klart, at de politiske partier ikke er til stede, når vælgerne søger efter politisk baggrundsinformation på nettet, men bliver slået af sites som Wikipedia og leksikon.org.," siger han.

Han forklarer, at partierne går glip af kontakten til vælgerne i en situation, hvor de selv søger information og dermed meget motiverede for at få mere at vide om emnet.

Han er især overrasket over at det ligefrem er gået tilbage for partierne.

Mens den nye analyse fra denne måned, viser at der var tre partier i top-halvtreds, var der 5 partier i en tilsvarende analyse fra maj-måned.

Partierne er dermed sakket bagud i forhold til andre sites siden maj.

"For at klare sig bedre i søgemaskinerne bør partierne optimere strukturen på det enkelte site, så de bliver bygget op omkring de nøgleord, de gerne vil findes på i søgemaskinerne," siger han.

Desuden forklarer eksperten, at der på flere af partiernes sites er en række tekniske barrierer, som gør livet surt for søgemaskinerne og betyder, at de har svært ved at kortlægge alle afkroge af et site.

"Hvis disse barrierer bliver fjernet, vil det være lettere at opnå gode placeringer i for eksempel Google,” siger han.Partierne, der opnåede en placering
1. SF
2. Socialdemokraterne
3. Det Konservative Folkeparti
4. Dansk Folkeparti


Kilde: Synlighedsanalyse på Google lavet af Notabene.net for Computerworld.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan krypterer og sender du følsomme persondata med ét klik
Mange virksomheder har stort behov for at sende følsomme persondata til for eksempel myndigheder, medarbejdere eller kunder. Men almindelig e-mail er nem at opsnappe – og derfor ulovlig at anvende til formålet. Derfor er afsenderen ofte tvunget til at anvende krypteringsløsninger, der er besværlige at håndtere og stiller meget store krav til driftssikkerheden hos leverandøren. Men der er et alternativ. I dette whitepaper kan du læse om DPG SikkerPost, en gennemprøvet danskudviklet løsning, der spiller tæt sammen med både e-Boks og Microsofts teknologistack og gør det nemt at sende sikre, krypterede mails direkte fra mailprogram eller fagsystem. Helt uden behov for specialuddannelse i systemet eller for at have manualer og guides ved hånden.