Politiske partier flopper totalt på Google

Folketingsvalg 2007: De politiske partiers hjemmesider er usynlige på Google, viser en analyse, søgemaskinefirmaet Notabene.net har lavet for Computerworld.

Politiske partiers hjemmesider er usynlige på Google.

Det viser en analyse, søgemaskinefirmaet Notabene.net har lavet for Computerworld.

"Det er bestemt ikke en overdrivelse at sige, at partierne flopper på Google," siger søgemaskine-ekspert Christian Kongsted fra Notabene.net.

I synlighedsanalysen er udvalgt 100 ord, som dækker de fleste af de temaer, som kunne blive nøgleord i en kommende valgkamp.

Det er blandt andet ord som velfærd, skattestop, rygepolitik, lukkedage, ældrepleje, topskat, efterløn, boligpolitik og dyrevelfærd.

Analysen viser, hvor mange Top10-placeringer på Google hvert partis hjemmeside opnår ud fra de 100 udvalgte ord.

Gået tilbage
Der er kun 3 politiske partier, som er i top 50 i analysen.

SF klarer sig bedst med 18 top-10-placeringer. På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Socialdemokraterne med 7 topplaceringer og Det Konservative Folkeparti 3 topplaceringer.

Christian Kongsted er overrasket over, at partierne er så dårligt repræsenteret.

"Analysen viser klart, at de politiske partier ikke er til stede, når vælgerne søger efter politisk baggrundsinformation på nettet, men bliver slået af sites som Wikipedia og leksikon.org.," siger han.

Han forklarer, at partierne går glip af kontakten til vælgerne i en situation, hvor de selv søger information og dermed meget motiverede for at få mere at vide om emnet.

Han er især overrasket over at det ligefrem er gået tilbage for partierne.

Mens den nye analyse fra denne måned, viser at der var tre partier i top-halvtreds, var der 5 partier i en tilsvarende analyse fra maj-måned.

Partierne er dermed sakket bagud i forhold til andre sites siden maj.

"For at klare sig bedre i søgemaskinerne bør partierne optimere strukturen på det enkelte site, så de bliver bygget op omkring de nøgleord, de gerne vil findes på i søgemaskinerne," siger han.

Desuden forklarer eksperten, at der på flere af partiernes sites er en række tekniske barrierer, som gør livet surt for søgemaskinerne og betyder, at de har svært ved at kortlægge alle afkroge af et site.

"Hvis disse barrierer bliver fjernet, vil det være lettere at opnå gode placeringer i for eksempel Google,” siger han.Partierne, der opnåede en placering
1. SF
2. Socialdemokraterne
3. Det Konservative Folkeparti
4. Dansk Folkeparti


Kilde: Synlighedsanalyse på Google lavet af Notabene.net for Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.