Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft kyler fire nye våben ind i krigen om nettet

Med ét hug samler Microsoft sine web-tjenester i ét univers, og lancerer fire nye online-tjenester for at indhente Googles suveræne førerposition på nettet.

Web 2.0 bølgen er åbenbart skyllet ud over kanten på internettet og hele vejen via Stillehavet til byen Redmond, hvor Microsoft har sit hovedsæde.

For et af verdens største it-selskaber storsatser nu på bruger-genereret online-indhold med sin nye Windows Live Suite, som bliver lanceret i dag.

Live Suiten indeholder dels fire nye produkter og dels samler den alle Microsofts produkter i én online-pakke. .

Omdrejningspunktet for Windows Live Suite er hjemmesiden home.live.com , hvor netbrugerne udover Hotmail, Messenger og brugerens såkaldte Spaces kan finde Windows Live Mail, Live Writer, Live Photo Gallery samt Live Events.

De fire nye i familien

Windows Live Mail er et program, der synkroniserer med Hotmail, om som gør, at mailarkivet også er tilgængeligt offline. Live Writer er et tekstbehandlingsprogram, som selskabet har udviklet med henblik på oprettelsen og administrationen af flere blogs.

Live Photo Gallery er en satsning på et fælles billedarkiv, som kan deles med brugernes kontaktperson, og Live Events er et kalenderprogram, som holder styr på møde-tilbagemeldinger og synkroniserer med Outlook-, Yahoo- og Google-kalenderen.

Hele online-pakken kan tilgås med ét login på home.live.com, som ifølge Microsoft skal ses som selskabets online-produkt i stil med offline-pakken Office.

De fire nye programmer kan afprøves her og hentes fra hjemmesiden windowslive.dk/suite.

Ruster sig i kampen mod Google

Microsofts fortæller, at selskabets kunder længe har efterlyst en integration af online-produkterne.

"Derfor har vi nu samlet en række populære og kendte produkter i én løsning. Men samtidigt har vi tilføjet en række nye tjenester , der passer til den eksisterende portefølje som hånd i handske," lyder det i en pressemeddelelse fra Microsofts landechef, Jens Storm Lernø.

Lanceringen markerer samtidigt endnu et slag i kampen om Googles suveræne førerposition på integrerede online-tjenester, som blandt andet tæller nettets mest brugte søgemaskine, Google Docs, Gmail og selskabets seneste skud på stammen, Android, som er en udviklingsplatform til det mobile internet.

Bredere målgruppe

"Selvfølgelig kigger vi på, hvad Google foretager sig. Men Google og alle andre firmaer ser jo også på, hvad vi udvikler," siger Jens Storm Lernø til Computerworld.

Han forklarer, at Live Suite vil blive lanceret i alle lande med minimum én MSN-bruger, og det skal ramme en bred målgruppe.

"Vi håber blandt andet med lanceringen, at vi kan få flere MSN-brugere ind på Hotmail og andre online Microsoft-produkter, hvilket der vil være et stort potentiale i," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere