Eksplosiv vækst truer firmaers datahåndtering

Reportage: I løbet af de næste fire år vil alverdens virksomheder seksdoble deres datamængder. Det kræver helt nye lagerløsninger med intelligent datahåndtering.

Solen skinnede og luksuslinere anduvede havnen i Monaco i denne uge, mens mere end 1.500 it-ansvarlige var mødt op til virksomheden EMC's årlige Momentum-konference i det futuristiske og ganske grimme Grimaldi-konferencecenter.

I sin åbningstale advarede Mark S. Lewis, lederen af EMC's division for Content Management and Archiving om konsekvenserne af en helt ny bølge, der skyller hen over det marked for håndtering af data, som et af EMC's hovedprodukter, Documentum, henvender sig til.

Det uddyber han sådan:

"Før i tiden lagrede vi bare transaktioner. I dag er alting ændret. Informationsmængderne ude i virksomhederne er vokser med uhyre hast. Virksomheder står over for en helt ny verden, hvor datamængderne kommer til at seksdobles i løbet af de næste fire år," siger Mark S. Lewis.

Seks udviklinger kræver handling

Han peger på, at hovedudfordringen bliver, hvordan virksomhederne skal håndtere informationsvæksten og udfordringen med at skabe værdi ud at lagre alle disse data.

Ifølge Lewis er der seks centrale årsager til, at hele markedet for håndtering af data nu står over for at udvikle sine produkter.

- Virksomheder får nye informationskilder som sociale netværk og samarbejdssystemer.

- Grøn it bliver det helt store tema i 2008, hvor der er udsigt til at op mod 50 procent af alverdens datacentre vil opleve problemer med utilstrækkelig køling og strømkapacitet.

- Skærpede lovgivningsmæssige krav. Der er i øjeblikket op mod 20.000 lovkrav globalt, som fokuserer på håndteringen af informationer.

- Sikkerhed og privacy-krav bliver altafgørende efterhånden som alle personlige data bliver digitaliserede.

- Inkonsistent håndtering af data. Informationer og ressourcer bliver stadig i høj grad styret gennem separate applikationer. Der er behov for et nyt paradigme, som erstatter den applikationscentriske tilgang til data med systemer, som lader data være tilgængelige på tværs af applikationer.

- Data-infrastrukturen bliver konstant mere kompleks. Hvordan opbygger branchen et passende miljø til at håndtere den situation.

Byg ikke en borg omkring kongen

I forlængelse af den mange udfordringer kommer datasikkerheden også til at spille en vigtig roller, mener Mark S. Lewis. Trådløse netværk og mobile enheder bliver det sikkerhedsmareridt, som fremtidens datahåndteringssystemer skal forholde sig til.

"Hidtil har det været god latin at bygge en borg rundt om kongen, men nu inviterer kongen sine venner indenfor, og han vil selv kunne bevæge sig rundt ude i verden. Derfor bliver informationscentrisk sikkerhed meget vigtig," konstaterer Mark S. Lewis, som samtidig konstaterer, at
langt de fleste data i fremtiden vil være ustrukturerede.

Det stiller ifølge amerikaneren høje krav til at få indbygget intelligens i de informationssystemer, som skal levere værdi til virksomheder ved at tilbyde overblik og skabe forretningslogik på basis af de ofte fragmentariske informationsstumper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere