Rigtige it-konsulenter redder verden

Klumme: I den perfekte verden har it-chefen løst alle de tekniske problemer, så konsulenterne kan gøre det, de er bedst til: Redde verden.

Vi har talt om det før. Jeg er digital immigrant – godt nok med både opholds- og arbejdstilladelse, men alligevel.

I lang tid var jeg overbevist om, at jeg ikke kunne blive som de digitalt indfødte, de der er født med teknologi, og anvender den helt uden at tænke over det.

For alle immigranter er alt svært i begyndelsen. Man kæmper med sproget, maden, skikkene og de mange små underforståede budskaber.

Nu er jeg ved at nå et stadie, hvor jeg tror på projektet. Jeg tror, jeg kan ende med at være en immigrant, der bare taler med en charmerende accent, men som har et stort ordforråd, er velintegreret med arbejde, danske venner og hele molevitten.

Hvor optimismen kommer fra? En rollemodel! Jeg ser '24 timer'.

Konsulenterne redder verden
Når du, kære læser, læser denne artikel, er der to højdepunkter foran os: Afgørelsen i 'Vild Med Dans' i aften. (Vicky og Steen MÅ bare vinde).

Herefter må vi vente tre døgn på næste nervepirrende afsnit af '24 timer', hvor Jack Bauer, den største helt af dem alle, igen skal redde verden fra absolut udslettelse.

Og Jack Bauer er også digital immigrant. Han er endda ældre end mig. Men tjek lige hvordan han og de øvrige CTU-agenter bare har styr på deres protokoller, feeds og formfaktorer.

Jeg er selv en slags Jack Bauer. En 'field operative' der ikke altid følger 'the protocol'.

Alle rigtige konsulenter er sådan. Under konstant beskydning – men vi er her for at redde verden, også selvom det sker i det skjulte, og kun ganske få ved, hvad vi laver.

Ja, det er et farligt og utaknemmeligt job, men nogen må gøre det. Hvor ender vi ellers?

"Hvad fanden har du gang i, Mogens?"
Jeg har navigation i min bil. Jeg har mobiltelefon og PDA, men for fanden da hvor jeg mangler en Chloe O’Brian, der lige kan downloade kortet over Miracles hovedkontor med nøjagtig angivelse af, hvor Mogens Nørgård befinder sig, når min møghund af en SUV parkerer foran hans hovedkvarter i Ballerup, og jeg beslutsomt, sammenbidt og effektfuldt skal slå døren op til hans kontor og hvæser, "hvad fanden har du gang i, Mogens?”

Se lige på Jack – han taler i telefon, skifter til Instant Messaging, får downloadet 'the scematics', skifter til video-konference.

Præsidenten er inde over – han sidder til gengæld i et rum med 10 skærme, hvor der er 'live feed' fra de agenter, der er ved at trænge ind i bygningen. Og vicepræsidenten (skidt karl!) fylder en hel skærm – live conference fra Airforce One.

It-chefer: Se og lær
CTU-chef Bill Buchanan beder Chloe om at finde billeder af manden, de leder efter. Hun kommunikerer online med 'divi­sion' og sender straks billederne til Jack og 'the entire field team'. Det kører altså bare for de drenge og piger.

Her er alle de tekniske problemer løst – det er sådan, det skal fungere, kære it-chefer. Se og lær!

Det eneste, der bekymrer mig en smule, er bemandingen. Hvis der skal være to-tre agenter i den sikrede betonbunker for hver 'field agent', skal vi vist ansætte nogle flere.

Jeg må hellere lave et oplæg til min chef. Og til it-chefen.

Henrik Zangenberg er Managing Partner i Gartner Danmark.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.