Lønforskel på ministeriers it-chefer: 25.000 kr/måned

Forskellen mellem den bedst lønnede og dårligst lønnede it-chef i landets ministerier er næsten 25.000 kroner om måneden. Se de enkelte it-chefers løn her.

Blandt it-chefer i ministerierne scorer kontreadmiral Lars Kragelund, chef for Forsvarets Udviklingsstab under Forsvarsministeriet, den højeste løn.

Han får 67.827 kroner om måneden eksklusiv pension og før skat.

Den ringest betalte it-chef i ministerierne er koncern it-direktør Claus Hartmann Møller fra Trafikministeriet med 43.134 kroner om måneden.

En forskel på 24.693 kroner per måned.

Tallene stammer fra en undersøgelse, Computerworld har lavet af lønnen for den øverste it-chef i landets 19 ministerier.

Vil matche private lønninger

Lars Kragelund forklarer, at det helt særlige ved hans område er, at han faktisk har ansvaret for it til hele forsvaret med i alt 26.000 medarbejdere.

"Hvad enten det er at skulle sejle ved Grønland eller udstationeringer i Kosovo, så skal der såvel administrativt som operativt it til," siger han.

Lars Kragelund udstikker retningslinerne for den system-arkitektur, som enheder under forsvaret må købe, for eksempel når det drejer sig om kommunikationsudstyr til en kampvogn.

Hos forsvaret har man nemlig sammentænkt it med udvikling.

"Det er aldrig it for it's skyld, der skal være effektiviseringer eller kvalitetsforbedringer bag," siger han.

Stabil markedsværdi

Derfor står Lars Kragelunds strategiske stab med ansvar for at udvikle koncepter til ledelsesudvikling, styring, optimering, effektivisering og udbud – og it.

Under sig har han udover den strategiske stab også 260 medarbejdere, der står for de mere tekniske opgaver.

Faktisk søger afdelingen 78 mand og lover nye medarbejdere at de ikke vil gå ned i markedsværdi. De vil altså beholde deres lønniveau fra den private virksomhed, de arbejder hos.

"Vi går meget op i at få folkene hertil, og vi tilbyder også folk uden erfaring på området målrettet oplæring og certificeringer - også journalister," siger han grinende.

Rådgivningschef Vibeke Skytte fra Ledernes Hovedorganisation forklarer da også, at det er nødvendigt for det offentlige at følge med lønniveauet i det private.

"Derfor, og måske mest for at fastholde medarbejdere og ledere, bliver lønnet skruet i vejret. Simpelthen for at holde på folk, hvilket er særligt vigtigt inden for it, hvor man har opbygget en special viden på området," siger hun.

Snit på 55.186

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens it-direktør i Beskæftigelsesministeriet Michael Wright, er den næstbedst betalte efter Lars Kragelund med 65.977 kroner per måned efter skat.

I gennemsnit tjener it-direktørerne i de 19 ministerier 55.186 kroner per måned.

Det er 23.998 kroner mindre per måned end gennemsnitslønnen for de fem it-direktører i regionerne.

Se lønnen for de fem regioners it-chefer her.

Se listen it-chefernes løn i de 19 ministerier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere