Artikel top billede

Se hvilke kommuner i landet, der aflønner deres it-chefer bedst.

Så meget tjener it-chefen i din kommune

Lønnen for landets 98 kommunale it-chefer er meget forskellige. Den ringest lønnede får godt 28.000 kroner om måneden. Den højest lønnede får knap 90.000. Se alle kommunale it-chefers løn her.

Læs: Toplisten over kommunale it-lønninger.

Læs: Listen i alfabetisk rækkefølge i forhold til kommunenavn.

Lederen af it-kontoret på Ærø, Bettina Rosenbæk, tjener 28.512 kroner om måneden før skat.

I den anden ende af skalaen ligger naturligt nok de større kommuner som København.

Her tjener konstitueret direktør i Økonomiforvaltningen og Koncernservice, Ulrik Rosenberg, 89.673 kroner om måneden.

Det viser en undersøgelse af lønnen for den øverste it-chef i landets 98 kommuner, som Computerworld har udarbejdet .

It og økonomi

Ulrik Rosenberg forklarer, at man i København har valgt at tænke it og økonomi sammen i et shared servicecenter, Koncernservice, med 320 medarbejdere og en omsætning på 400 millioner kroner.

"Ideen er at levere billig og effektiv it til kommunens forretnings- og serviceområder, som skoler, borgerbetjening, børnepasning med mere," siger han.

Det nye center har eksisteret siden april 2007. Her vurderer man også hvilke nye områder, der har tilpas stor volumen på it-området til at det med fordel kan håndteres af Koncernservice .

"Vi fungerer som et normalt firma med indtjeningskrav," siger Ulrik Rosenberg fra Københavns Kommune med i alt 45.000 medarbejdere.

Klippekort til KMD på Ærø

Hos it-leder Bettina Rosenbæk fra Ærø ser hverdagen lidt anderledes ud. Hun har to medarbejdere under sig på it-kontoret.

"Vi har teknisk klippekort hos KMD, som anvendes til diverse opgaver af teknisk karakter i forhold til KMD programmer, server-/netværksopsætning, såfremt vi ikke selv er i stand til at løse opgaven," siger hun.

Ærø har godt 6.600 borgere og Bettina Rosenbæk servicerer 250-300 brugere.

Med 27.917 kroner i løn om måneden scorer it-udvikler Hans Fogh Rasmussen fra Samsø kommune den laveste løn.

Ifølge kommunen står han med ansvaret for it i kommunen, men Samsø kommune har outsourcet driften.

Derfor arbejder Hans Fogh Rasmussen med blandt andet kontrakter, IT-økonomi, interne netværk, opsætning af PC'er med videre samt undervisning.

Udover Samsø ligger ø-kommunerne Ærø, Fanø, Læsø og Bornholms Kommuner i bunden af listen over de 10 dårligst betalende kommuner.

Også den vestjyske kommune Lemvig er nærig med lønnen til it-chefen. Han får som den femte dårligst betalte it-chef i det offentlige 32.558 kroner om måneden.

46.217 i snit

Gennemsnitslønnen for it-cheferne i kommunerne er 46.217 kroner.

Det er lavere end både hos ministerier og regionerne, hvor it-cheferne i snit tjener henholdsvis 55.186 og 79.184 kroner.

Læs: Toplisten over kommunale it-lønninger.

Læs: Listen efter alfabetisk rækkefølge i forhold til kommunenavn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere