Artikel top billede

Nye it-problemer kan koste Nils Smedegaard Andersen et hurtigt exit fra Esplananden, vurderer ekspert.

Nye it-problemer kan koste Smedegaard hurtigt exit

Den nye topchef for A.P. Møller – Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, skal sætte kursen uden om it-problemer. Ellers risikerer han et hurtigt exit, vurderer førende ledelsesekspert.

Gå til Computerworlds store tema om A.P. Møller – Mærsks it-problemer.

Den nytiltrådte administrerende A.P. Møller – Mærsk-direktør Nils Smedegaard Andersen skal for alt i verden undgå at kaste koncernen ud i nye it-problemer.

Det vil kunne medføre et farvel til topchefen, vurderer en af Danmarks førende ledelseseksperter.

"Smedegaard har dog meget snor. Der skal køres meget mediestorm på eventuelle it-problemer, og der skal sandsynligvis være tale om et større økonomisk tab til aktionærerne, før det vil ske," siger professor i strategisk ledelse Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus.

Tidligere har analytikere vurderet, at tabet for A.P. Møller – Mærsk, når man ser på rene it-tab, har været på omkring 1,3 milliard kroner.

Dog væsentligt mere, hvis man ser på selskabets imagekonto og medregner tillidstab blandt kunderne.

Vil være svigt

Anders Drejer peger på, at it-problemer vil være et minefelt for Nils Smedegaard Andersen.

"Det vil være et alvorligt slag. Smedegaard er en moderne leder, der bør kunne forstå betydningen af it for en moderne virksomhed, så den slags bør ikke ske," siger professoren.

Der vil være tale om et svigt, vurderer Anders Drejer.

"I en moderne virksomhed er it så ekstremt væsentligt, at der ikke må ske svigt," siger han.

"Smedegaard og co. kan ikke sige, at det er den forrige ledelses skyld, når der har været problemer. Man må ud og risikostyre og agere proaktivt. Med andre ord, hvis der igen opstår problemer, så har den nye ledelse efter min opfattelse ikke løst sin opgave grundigt nok," slår han fast.

Og det kan altså komme til at gå ud over den nye topchef, vurderer Anders Drejer.

Mindst dobbelt så slemt

Studielektor Henrik Merkelsen fra CBS med speciale i public relations mener også, at Nils Smedegaard Andersen i særlig grad bør holde et vågent øje med koncernens it.

"Anden gang er mindst dobbelt så slemt som første gang," siger han.

Han understreger, at det næppe er sandsynligt med et it-problem i samme kaliber som det tidligere problem, men at containerforretningen under alle omstændigheder skal rettes op.

Henrik Merkelsen forudser, at mere åbenhed bliver den mest mærkbare ændring i Nils Smedegaard Andersens virke.

"I det omfang det påvirker den økonomiske performance også omkring it-spørgsmål. Ikke kun for at tilfredsstille nysgerrige journalister, men finansanalytikere, aktionærer og andre interessenter," siger han.

Gå til Computerworlds store tema om A.P. Møller – Mærsks it-problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere