Artikel top billede

Ericsson-topchef Carl-Henric Svanberg

Vrede investorer sagsøger Ericsson for vildledning

Vrede Ericsson-investorer forener sig i tre grupper, der trækker selskabet i retten med beskyldninger om at have vildledt dem. Det sker, efter Ericsson i år har halveret sin markedsværdi.

Yderligere tre amerikanske advokatfirmaer har anlagt gruppesøgsmål mod Ericsson.

Det øger presset på den svenske kommunikationsudstyrsgigant, hvis aktier er kollapset til næsten halvdelen af den værdi, de havde i begyndelsen af året, skriver Financial Times.

Verdens største producent af telekommunikationsudstyr står nu overfor fire sager, anklaget for med vilje at have vildledt aktiemarkedet ved ikke at udmelde sidste måneds profitadvarsel tidligere.

Styrtdykker

Den 16. oktober chokerede Ericsson ved at melde ud, at tredje kvartals driftsindtjening ville falde til 4,5 milliarder kroner. Et fald på 39 procent, sammenlignet med det foregående kvartal.

Til en investor-konference en måned tidligere havde virksomheden ellers udtalt, at alt gik som det skulle.

Det fik advokatfirmaet Stoia Geller Rudman & Robins til at kvittere med et gruppesøgsmål. Det kommenterede Ericsson dengang, og understregede at den følger børsens regler, skriver Financial Times.

Aktiemarkedet kvitterede prompte og markedsværdien faldt med 25 procent. I mandags gav endnu en negativ udmelding fra virksomheden anledning til yderligere et dyk i aktieprisen på 11 procent.

Siden er aktierne faldet yderligere og ligger i dag 44 procent lavere end før den 16. oktober, og 48 procent lavere end i begyndelsen af 2007. Det har kostet 150 milliarder kroner af virksomhedens markedsværdi.

En presset Bert Nordberg, vice-direktør i Ericsson har forsøgt at afværge krisen ved at henvise til et forventet opsving i forbindelse med øgede netværksudvidelser og opgraderinger næste år.
”Husk på, at vi er den eneste profitable virksomhed i vores branche,” siger han til Financial Times.

I kølvandet på krisen har rygter i Stockholm antydet, at topchef Carl-Henric Svanberg allerede er blevet bedt forlade posten.

Ericssons bestyrelse har afviser rygterne og udtaler, at Svanberg stadig har bestyrelsens fulde opbakning.

Profitjusteringen og det efterfølgende fald i aktieprisen har allerede kostet CFO Karl-Henrik Sundström stillingen. Han er blevet erstattet af den 42-årige Hans Vestberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere