Forretningsforståelse i ERP er alt

Uden en velfungerende ERP-løsning er det fuldstændig lige meget, hvem der står bag løsningen, og hvem der leverer software.

Software as a Service-bølgen (SaaS) ruller ind over ERP-markedet, og alle de globale ERP-softwareudbydere er godt i gang med at lancere deres SaaS-løsninger til markedet.

Og ingen tvivl om, at SaaS betyder, at der stilles nye krav til leverandøren af en ERP-løsning: I fremtiden skal løsningen også hostes, driftes og holdes ved lige.

Men hvad er det egentlig, der tæller, når kunderne vælger ERP-løsning og implementeringspartner?

Det er faktisk ganske enkelt – det er nemlig det samme svar som altid:

Leverandørens forståelse for kundens forretning.

Så er det jo ligemeget
Hvis ikke leverandøren kan sætte sig ind i, hvad det er for en forretning, kunden driver, og er i stand til at oversætte det til en velfungerende ERP-løsning, er det fuldstændig lige meget, om der står Columbus, WM-data eller Norriq på visitkortet.

Om der står Microsoft, SAP, Lawson eller Visma på softwaren, og om den kører på en server i kælderen eller bliver leveret som service, bliver også ligegyldigt.

Der er ikke noget nyt i det. Men vi har alligevel en tendens til at glemme det, når klaveret spiller de nyeste toner.

ERP er igen et af de varmeste investeringsområder for danske virksomheder.

Den seneste udgave af IDC’s årlige Nordic Investment Guide viser, at næsten 20 procent af de danske virksomheder planlægger at øge investeringerne i ERP i 2008. Vores research peger desuden på en række faktorer der driver efterspørgslen:

1) Det er stadig de største virksomheder, der trækker det store læs, men små og mellemstore virksomheder er også begyndt at tage fat, og her vil de nye SaaS-baserede løsninger givetvis få positiv indflydelse på væksten.

2) De ERP-systemer, der blev implementeret i den store panik op mod årtusindskiftet, er ved at være modne til udskiftning. Vi forventer, at Y2K-udskiftningen vil peake i 2007 og 2008.

3) Krav fra forretningen om realtidsinformation fra it-
systemerne driver markedet for business intelligence, og det smitter direkte af på efterspørgslen efter ERP.

4) Der kommer løbende flere og bedre brancheløsninger i håb om, at det kan mindske gabet mellem standardløsningen og kundens behov for en skræddersyet løsning.

Stort dyr i åbenbaringen
Netop brancheløsningerne har været det store dyr i åbenbaringen de seneste år.

Årsag: Kunderne vil have løsninger, der passer til deres forretning.

Men på trods af branchefokus i softwaren har det også været tydeligt, at det ikke har mindsket behovet for leverandører, der kan oversætte forretningsbehov til it.

Tværtimod, måske: Implementeringspartneren bliver mødt med krav om både ekspertise i softwaren, branchekendskab og evne til at sætte sig ind i kundens behov, så kunden ud over en løsning, der passer, også får mulighed for at få skubbet lidt til de gamle rutiner ved hjælp af foreksempel best practices fra virksomheder, der ligner ens egen.

Forretningsforståelse i ERP er alt. Softwarebrand og leveringsform kommer først i anden række.

Karsten Fogh Ho-Lanng er analysedirektør i IDC Nordic.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.