Artikel top billede

De cirka 19 millioner medlemmer af Imeem kan få U2 på deres personlige sider.

Community indgår musik-aftale med Universal

Det vil være gratis og lovligt at høre Universal-sange på musik-community'et Imeem, efter Universal har foretaget en kovending omkring musik-rettigheder på nettet.

Der har været gang i diskussionerne på direktionsgangen hos Universal i de seneste uger, for musikselskabet er begyndt at åbne op for de stramme bånd, som musikindustrien har påført den digitale musikdistribution.

I sidste uge annoncerede Universal, som har U2 blandt deres ufatteligt mange topnavne, at det tilbyder ubegrænset download til Nokia-kunder. Nu får medlemmer af musik- og video-community'et Imeem også lov til gratis at spille Universal-sange på sitet.

Aftalen tillader de omtrent 19 millioner medlemmer af Imeem at tilføje Universal-sange og -videoer på deres personlige sider samt på playlister. Derimod er det ikke tilladt at tilbyde andre medlemmer at downloade sangene. Til det formål linker Imeem til Apples iTunes-forretning og Amazon.com.

Det skriver Wall Street Journal.

Universal er det fjerde og sidste af de fire store pladeselskaber, der indgår aftale med Imeem.

Snablen nede i sidevisningerne

Universals bestyrelsesformand Doug Morris kalder Imeem for innovativt, og samtidigt udtrykker han glæde over, at community'et sikrer, at musikerne stadig bliver fair behandlet – og betalt.

Kilder tæt på aftalen fortæller til Wall Street Journal, at Universal modtager et garanteret beløb, som er mindre end en øre, hver gang nogen lytter på Universal-sange på sitet.

Dertil modtager musikselskabet også en del af reklame-indtægterne på de reklamer, der ligger i nærheden af sangen.

Kovending på nettet

Direktør for Imeem, Dalton Caldwell, fastslår, at sitet på trods af aftalen med Universal vil fastholde sin status som musik-community og ikke udvikle sig til at blive en musik-butik.

Universal har derimod rykket sine overbevisninger omkring distribution af musik online siden sidste års stævning af et af de største online-communities, MySpace, for brud på ophavsrettighederne.

Anklagen lød dengang på, at sitet ikke gjorde nok for at forhindre brugerne i at benytte copyright-beskyttet materiale, som hverken brugerne eller MySpace havde rettigheder til.

Sagen mellem Universal og MySpace er endnu ikke afsluttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere