Finansrådet efter hacker-sag: Vær kritisk

Trods frifindelse af netbank-muldvarp tirsdag er bankernes forening Finansrådet ikke bekymret for, at det skal få flere til at hjælpe netbank-svindlere. Se Finansrådets gode råd.

Tirsdag blev en 60-årig mand fra Næstved-egnen frifundet og undgår således straf efter sidste år at have hjulpet udenlandske kriminelle med at tømme danskeres konti via netbank.

Manden blev kontaktet over nettet, og hjælpen bestod i, at han oprettede en konto. Her satte de kriminelle de stjålne penge ind, og den 60-årige blev bedt om at sende pengene videre til Rusland via Western Union og MoneyGram.

Det fik han betaling for, men manden handlede i god tro, fastslog Retten i Næstved tirsdag og frifandt ham derfor.

Frifindelse vækker ikke bekymring hos bankernes brancheforening Finansrådet.

”Jeg er overbevist om, at han nok helst ville have været denne sag foruden, selv om han blev frifundet,” siger Birgitte Nielsen, der er kontorchef i Kontoret for Betalingsformidling i bankernes interesseorganisation Finansrådet.

Bliv ikke muldyr
”Vi mener stadig, at der er mange gode grunde til ikke at blive muldyr. Vi kan altid finde det kontonummer, som pengene overføres til, og dermed ved vi altid, hvem der er muldyr,” siger Birgitte Nielsen.

Og selv hvis muldyret har nået at hæve pengene, får han ikke noget ud af det, for gevinsten vil blive konfiskeret, påpeger hun.

Hun understreger, at hun ikke kender den konkrete sag, og således udtaler sig generelt om problematikken.

Hun mener, at der er et par karakteristika ved stillingsannoncerne, som søger at rekruttere muldyr, som man kan være opmærksom på.

Hun mener, at man skal være kritisk, hvis man for det første får tilbudt et job uden at have haft en personlig samtale med arbejdsgiveren.

Og for det andet hvis der er en urealistisk høj løn i forhold til den lille arbejdsopgave, som man skal udføre.

Og så mener hun generelt, at man skal se på proportionaliteten i problemet med phishing.

Hun fortæller, at der i de tre første kvartaler af 2007 var 51 tilfælde, hvor danske bankkunder mistede penge til it-kriminelle. Et tab på i alt omkring 2,4 millioner kroner.

”Det er ikke fordi, at vi mener, at der ikke er noget problem. Men man skal se disse tal i forhold til, at der er omkring tre millioner netbank-brugere i Danmark,” siger hun.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.