Finansrådet efter hacker-sag: Vær kritisk

Trods frifindelse af netbank-muldvarp tirsdag er bankernes forening Finansrådet ikke bekymret for, at det skal få flere til at hjælpe netbank-svindlere. Se Finansrådets gode råd.

Tirsdag blev en 60-årig mand fra Næstved-egnen frifundet og undgår således straf efter sidste år at have hjulpet udenlandske kriminelle med at tømme danskeres konti via netbank.

Manden blev kontaktet over nettet, og hjælpen bestod i, at han oprettede en konto. Her satte de kriminelle de stjålne penge ind, og den 60-årige blev bedt om at sende pengene videre til Rusland via Western Union og MoneyGram.

Det fik han betaling for, men manden handlede i god tro, fastslog Retten i Næstved tirsdag og frifandt ham derfor.

Frifindelse vækker ikke bekymring hos bankernes brancheforening Finansrådet.

”Jeg er overbevist om, at han nok helst ville have været denne sag foruden, selv om han blev frifundet,” siger Birgitte Nielsen, der er kontorchef i Kontoret for Betalingsformidling i bankernes interesseorganisation Finansrådet.

Bliv ikke muldyr
”Vi mener stadig, at der er mange gode grunde til ikke at blive muldyr. Vi kan altid finde det kontonummer, som pengene overføres til, og dermed ved vi altid, hvem der er muldyr,” siger Birgitte Nielsen.

Og selv hvis muldyret har nået at hæve pengene, får han ikke noget ud af det, for gevinsten vil blive konfiskeret, påpeger hun.

Hun understreger, at hun ikke kender den konkrete sag, og således udtaler sig generelt om problematikken.

Hun mener, at der er et par karakteristika ved stillingsannoncerne, som søger at rekruttere muldyr, som man kan være opmærksom på.

Hun mener, at man skal være kritisk, hvis man for det første får tilbudt et job uden at have haft en personlig samtale med arbejdsgiveren.

Og for det andet hvis der er en urealistisk høj løn i forhold til den lille arbejdsopgave, som man skal udføre.

Og så mener hun generelt, at man skal se på proportionaliteten i problemet med phishing.

Hun fortæller, at der i de tre første kvartaler af 2007 var 51 tilfælde, hvor danske bankkunder mistede penge til it-kriminelle. Et tab på i alt omkring 2,4 millioner kroner.

”Det er ikke fordi, at vi mener, at der ikke er noget problem. Men man skal se disse tal i forhold til, at der er omkring tre millioner netbank-brugere i Danmark,” siger hun.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning