Finansrådet efter hacker-sag: Vær kritisk

Trods frifindelse af netbank-muldvarp tirsdag er bankernes forening Finansrådet ikke bekymret for, at det skal få flere til at hjælpe netbank-svindlere. Se Finansrådets gode råd.

Tirsdag blev en 60-årig mand fra Næstved-egnen frifundet og undgår således straf efter sidste år at have hjulpet udenlandske kriminelle med at tømme danskeres konti via netbank.

Manden blev kontaktet over nettet, og hjælpen bestod i, at han oprettede en konto. Her satte de kriminelle de stjålne penge ind, og den 60-årige blev bedt om at sende pengene videre til Rusland via Western Union og MoneyGram.

Det fik han betaling for, men manden handlede i god tro, fastslog Retten i Næstved tirsdag og frifandt ham derfor.

Frifindelse vækker ikke bekymring hos bankernes brancheforening Finansrådet.

"Jeg er overbevist om, at han nok helst ville have været denne sag foruden, selv om han blev frifundet," siger Birgitte Nielsen, der er kontorchef i Kontoret for Betalingsformidling i bankernes interesseorganisation Finansrådet.

Bliv ikke muldyr
"Vi mener stadig, at der er mange gode grunde til ikke at blive muldyr. Vi kan altid finde det kontonummer, som pengene overføres til, og dermed ved vi altid, hvem der er muldyr," siger Birgitte Nielsen.

Og selv hvis muldyret har nået at hæve pengene, får han ikke noget ud af det, for gevinsten vil blive konfiskeret, påpeger hun.

Hun understreger, at hun ikke kender den konkrete sag, og således udtaler sig generelt om problematikken.

Hun mener, at der er et par karakteristika ved stillingsannoncerne, som søger at rekruttere muldyr, som man kan være opmærksom på.

Hun mener, at man skal være kritisk, hvis man for det første får tilbudt et job uden at have haft en personlig samtale med arbejdsgiveren.

Og for det andet hvis der er en urealistisk høj løn i forhold til den lille arbejdsopgave, som man skal udføre.

Og så mener hun generelt, at man skal se på proportionaliteten i problemet med phishing.

Hun fortæller, at der i de tre første kvartaler af 2007 var 51 tilfælde, hvor danske bankkunder mistede penge til it-kriminelle. Et tab på i alt omkring 2,4 millioner kroner.

"Det er ikke fordi, at vi mener, at der ikke er noget problem. Men man skal se disse tal i forhold til, at der er omkring tre millioner netbank-brugere i Danmark," siger hun.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Her udvikler Atea innovative løsninger: "Vi har været nødt til afskedige folk, fordi de hang fast i deres erfaring og antagelser fra fortiden"
Interview: Danmark lider ikke af mangel på teknologi, men af en mangel på visionære teknologiske løsninger, mener Natasha Friis Saxberg, direktør for Ateas nye Future Growth Lab. Hun anbefaler, at man ikke giver udviklings-afdeling mange penge. "Putter du for mange penge i denne type projekter mister man en del af det pres, der kendetegner startup-virksomheder," siger hun.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning