Artikel top billede

Succes i udlandet kræver store tanker fra første dag

Det danske softwarehus Omada havde fra dag ét en ambition om at blive internationalt. "Du skal drømme om det om natten og handle på det om dagen," siger Omadas direktør Morten Boel Sigurdsson.

Langt hovedparten af danske softwarehuse får ikke den ventede succes, når de forsøger sig i udlandet, viser en analyse foretaget af TBK Consult.

Det danske softwarehus Omada er et af de forholdsvis få danske softwarefirmaer, der har opnået en markant succes uden for Danmarks grænser. Stifter og administrerende direktør Morten Boel Sigurdsson giver her sit bud på, hvad succesen bygger på:

"To meget væsentlige kriterier ligger til grund for vores succes i udlandet. For det første havde vi lige fra begyndelsen i 1999 en ambition om at blive internationale. Og den ambition gennemsyrede alt, hvad vi gjorde. Vi drømte om det om natten og handlede på det om dagen," siger Morten Boel Sigurdsson.

Vi kan noget særligt

I dag beskæftiger Omada godt 70 mand, og Morten Boel forventer, at 2007-omsætningen vokser til omkring 90 millioner kroner, hvilket svarer til en vækst på cirka 60 procent sammenlignet med 2006. Resultatet før skat ligger og svinger mellem et encifret og et tocifret antal millioner.

"Det andet væsentlige kriterium for at få succes i udlandet er at erkende, at vi kan noget helt særligt i Danmark. Danskerne er faktisk meget selvmotiverende, trives godt i en flad struktur og er vant til at tage ansvar," siger Morten Boel.

Omada gør to ting. For det første inddrager virksomheden kunderne i et 'helt ustyrligt omfang' og lytter til kundernes ønsker med 'kæmpestore ører'. Alle ønsker, kunderne måtte have, inddrages aktivt i udviklingen.

Lokker talent til

En anden væsentlig ting er de innovationsgrupper, som Omada har indført i alle virksomhedens led.

"Gode ideer i disse grupper bliver virkelig motiveret og bragt frem i lyset. På den måde skaber vi et økosystem i virksomheden af idéer, som arbejder sig hen mod, at nogle af dem kan blive kommercialiseret," fortæller Morten Boel.

En positiv sideeffekt af disse små tænketanke er, at de gør det lettere for Omada at tiltrække talentfulde medarbejdere.

"Mange elsker at arbejde i et miljø, hvor der er plads til den slags spræl og ikke kun til den strukturerede udvikling," Siger Omada-direktøren.

Gider ikke gratis millionhjælp

I øvrigt undrer det Morten Boel meget, at der ligger 32 millioner kroner i projektet GazelleGrowth og venter på vækstvirksomheder, der vil have hjælp til at komme ud over Danmarks grænser.

Morten Boel sidder i den internationale styringsgruppe for projektet, der blev omtalt i går i Jyllandsposten.

Som deltager i GazelleGrowth får virksomhederne mulighed for at deltage i et forløb, hvor de får træning i at internationalisere, i at kommunikere omkring egne produkter, og hvordan man laver succesfuld innovation.

"Det er gratis og alligevel er det svært at finde nogle virksomheder, der gider det, og det undrer mig meget," siger Omadas stifter, der opfordrer de danske vækstvirksomheder til at komme ud af starthullerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere