Succes i udlandet kræver store tanker fra første dag

Det danske softwarehus Omada havde fra dag ét en ambition om at blive internationalt. "Du skal drømme om det om natten og handle på det om dagen," siger Omadas direktør Morten Boel Sigurdsson.

Langt hovedparten af danske softwarehuse får ikke den ventede succes, når de forsøger sig i udlandet, viser en analyse foretaget af TBK Consult.

Det danske softwarehus Omada er et af de forholdsvis få danske softwarefirmaer, der har opnået en markant succes uden for Danmarks grænser. Stifter og administrerende direktør Morten Boel Sigurdsson giver her sit bud på, hvad succesen bygger på:

"To meget væsentlige kriterier ligger til grund for vores succes i udlandet. For det første havde vi lige fra begyndelsen i 1999 en ambition om at blive internationale. Og den ambition gennemsyrede alt, hvad vi gjorde. Vi drømte om det om natten og handlede på det om dagen," siger Morten Boel Sigurdsson.

Vi kan noget særligt
I dag beskæftiger Omada godt 70 mand, og Morten Boel forventer, at 2007-omsætningen vokser til omkring 90 millioner kroner, hvilket svarer til en vækst på cirka 60 procent sammenlignet med 2006. Resultatet før skat ligger og svinger mellem et encifret og et tocifret antal millioner.

"Det andet væsentlige kriterium for at få succes i udlandet er at erkende, at vi kan noget helt særligt i Danmark. Danskerne er faktisk meget selvmotiverende, trives godt i en flad struktur og er vant til at tage ansvar," siger Morten Boel.

Omada gør to ting. For det første inddrager virksomheden kunderne i et 'helt ustyrligt omfang' og lytter til kundernes ønsker med 'kæmpestore ører'. Alle ønsker, kunderne måtte have, inddrages aktivt i udviklingen.

Lokker talent til
En anden væsentlig ting er de innovationsgrupper, som Omada har indført i alle virksomhedens led.

"Gode ideer i disse grupper bliver virkelig motiveret og bragt frem i lyset. På den måde skaber vi et økosystem i virksomheden af idéer, som arbejder sig hen mod, at nogle af dem kan blive kommercialiseret," fortæller Morten Boel.

En positiv sideeffekt af disse små tænketanke er, at de gør det lettere for Omada at tiltrække talentfulde medarbejdere.

"Mange elsker at arbejde i et miljø, hvor der er plads til den slags spræl og ikke kun til den strukturerede udvikling," Siger Omada-direktøren.

Gider ikke gratis millionhjælp
I øvrigt undrer det Morten Boel meget, at der ligger 32 millioner kroner i projektet GazelleGrowth og venter på vækstvirksomheder, der vil have hjælp til at komme ud over Danmarks grænser.

Morten Boel sidder i den internationale styringsgruppe for projektet, der blev omtalt i går i Jyllandsposten.

Som deltager i GazelleGrowth får virksomhederne mulighed for at deltage i et forløb, hvor de får træning i at internationalisere, i at kommunikere omkring egne produkter, og hvordan man laver succesfuld innovation.

"Det er gratis og alligevel er det svært at finde nogle virksomheder, der gider det, og det undrer mig meget," siger Omadas stifter, der opfordrer de danske vækstvirksomheder til at komme ud af starthullerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.