Artikel top billede

Steve Jobs: Her er verdens tyndeste bærbare

Nede i Apple-chefen Steve Jobs brune konvolut ligger verdens tyndeste bærbare. Apple-bossen har skudt MacWorld-messen i gang ved at løfte sløret for flere nye Apple-produkter.

VIDEO: Se Steve Jobs præsentere MacBook Air.

Læs kommentar om MacWorld.

Macworld: En supertynd bærbar computer og lanceringen af filmudlejning på iTunes.

Sådan lød overskrifterne i Apple-chef Steve Jobs åbningstale til selskabets stort anlagte Macworld-messe, der gik i luften tirsdag amerikansk tid.

Den nye bærbar hedder MacBook Air, og Apple bedyrer selv, at det er 'verdens tyndeste bærbare' – men dog ikke den ultraportable maskine, som rygtesmedene ellers havde set tegn på i sol, måne og stjerner, at selskabet ville præsentere.

Steve Jobs understregede da også selskabets pointe ved at fremdrage apparatet fra en konvolut. Computeren er på det tykkeste sted blot 1,8 cm tyk. Den vejer 1,3 kilo og vil i USA komme til at koste omkring 9.000 kroner.

Computeren kommer i standardudgaven med 80 GB harddisk, 2 GB hukommelse og en 1,6 Ghz processor.

MacBook Air bygger på samme harddisk – en 1,8 tommer – som sidder i Apples iPod-musikafspiller samt en mindre version af Intels Core 2 Duo-processor, som er særligt udviklet til Apple og som er 60 procent mindre end standardversionen.

Film i iTunes Store

Steve Jobs annoncerede også nye funktioner i selskabets meget populære iTunes Store.

De inkluderer en ny filmudlejningstjeneste samt en ny version af Apple TV, som åbner for leje af film direkte til fjernsynet uden om computeren.

Apple har allerede indgået aftaler med flere af de store filmselskaber, som skal levere film til tjenesten, hvor filmene vil kunne downloades i forskellige kvaliteter.

Steve Jobs bedyrede, at filmtjenesten vil være klar på det amerikanske marked fra tirsdag (i går, red.) samt internationalt senere på året.

Det er målet, at filmene skal være tilgængelige 30 dage efter, de bliver sendt ud i butikkkerne på DVD. Lejeperioden vil blive 30 dage. Det betyder, at man har 30 dage til at se filmen, efter man har lejet den. Begynder man afspilningen, har man 24 timer til at se resten af filmen.

Og hvad viste han så ikke?

Flere havde ventet, at Steve Jobs ville benytte sin key note-tale til at præsentere en 3G-iPhone.

Det skete imidlertid ikke. Til gengæld præsenterede han en software-opdatering til iPhonen, som gør det muligt eksempelvis at få iPhonen til at fortælle en bruger, hvor der er Wi-Fi hotspots og mobil-master, ligesom det vil blive muligt at sende en sms til flere modtagere på en gang.

Andre nye produkter inkluderer et trådløst backup-system, Time Capsule, der kører sammen med styresystemet Leopard. Det er dog i bund og grund en Airport Exstreme plus en harddisk.

VIDEO: Se Steve Jobs præsentere MacBook Air.

Læs kommentar om MacWorld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere