Den hurtigste bredbåndshastighed er på 3 Mbit, men det er også rigeligt til de fleste, mener administrerende direktør Peter Jerry Sørensen.

TDC-udfordrer dumper priser på trådløst bredbånd

Clearwire, der siden 2005 uden større succes har forsøgt at trænge dybt ind på det danske bredbåndsmarked, dumper priserne på selskabets trådløse bredbånd.

Clearwire sænker priserne med op til 50 procent i jagten på succes på det danske bredbåndsmarked.

Selskabet har siden 2005 forsøgt at overbevise danskerne om, at de skal investere i en Wimaxx-boks og satse trådløst, når de køber bredbånd.

Ambitionen har hele tiden været at tjene kassen på at skabe et reelt alternativ til TDC's kobberinfrastruktur, der fortsat dominerer det danske bredbåndsmarked fuldstændig.

TDC sidder ifølge den seneste statistik fra IT- og Telestyrelsen alene på 56,6 procent af alle solgte bredbåndsforbindelser.

Dertil kommer alle de ADSL-forbindelser, som andre bredbåndsselskaber sælger til danskerne ved at leje sig ind på TDC's netværk.

Sidder på en procent af markedet
Konkurrencen har hidtil været hård ved Clearwire, der kun har formået at tiltrække 18.800 kunder.

Dermed sidder Clearwire på en procent af markedet, da 1.860.000 danskere ifølge den seneste telestatistik fra IT- og Telestyrelsen har en bredbåndsforbindelse.

"Det er helt efter planen, og vi følger fortsat vores vækststrategi," siger Peter Jerry Sørensen, administrerende direktør for Clearwire i Danmark, som samtidig slår fast, at prisnedsættelserne kommer nu for at følge med markedet.

Med prisnedsættelserne følger Clearwire i hælene på en lang række tele- og bredbåndsselskaber, som det seneste år har sænket priserne og øget hastighederne på bredbåndsforbindelser markant.

Som et eksempel kan nævnes Fullrate.

I januar 2007 tilbød selskabet en 2Mbit/512Kbit-forbindelse til 299 kroner om måneden. I dag sælger selskabet en 10 Mbit/1Mbit-forbindelse til samme pris.

Lave hastigheder
Det er dog langt fra den slags hastigheder, Clearwire tilbyder dets brugere.

Den hurtigste bredbåndshastighed i Clearwires sortiment er på 3 Mbit, men det er også mere end rigeligt til de fleste forbrugeres behov, mener Peter Jerry Sørensen, administrerende direktør for Clearwire.

"Vores trådløse bredbåndsprodukter er skræddersyet til de mange privat- og erhvervskunder, der hovedsaligt anvender nettet til mails, e-banking, søgninger, ip-telefoni, musik samt anden normal internettrafik," siger han.

0,5 Mbit til 69 kroner per måned
Han lægger ikke skjul på, at prisnedsættelserne primært skal komme den slags kunder til gavn.

Efter prisnedsættelsen lander Clearwires priser for en 0,5 Mbit-forbindelse på 69 kroner om måneden, 1 Mbit koster 139 kroner, mens en 1,5 Mbit-forbindelse koster 169 kroner om måneden.

Upload hastighederne på alle produkter er 192 Kbit/s

Nej tak til storforbrugere
Peter Jerry Sørensen slår samtidig fast, at Clearwire bevidst forsøger at styre fri af de kunder, der i deres øjne har et massivt overforbrug. Derfor har selskabet også lagt et loft på forbruget på 5 GB per måned.

"Det svarer til 250.000 e-mails, 2.500 billeder eller omkring 75.000 hjemmesidevisninger per måned. Det er mere end rigeligt for de allerfleste forbrugere, og det er denne gruppe af kunder, vi gerne vil tiltrække, fastholde og forkæle," siger han.

Han frygter ikke, at begrænsningen vil få en masse bredbåndskunder til at fravælge Clearwire.

"Vores undersøgelser viser, at 92 procent af kunderne ikke kommer i nærheden af de 5 GB om måneden. De sidste otte procent henviser vi i stedet til en af vores konkurrenter," siger Peter Jerry Sørensen.

Clearwire leverer trådløst bredbånd via egne sendemaster og dækker i dag 25 byer og byområder i København, Århus, Roskilde, Odense, Esbjerg, Randers og Aalborg.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.