Artikel top billede

Microsoft i kødet på VMwares virtualiseringsmonopol

Microsoft melder sig som konkurrent på markedet for virtualisering med virtualiseringsteknologien Hyper-V til Windows Server 2008.

Verdens største softwarevirksomhed melder sig nu på det marked for virtualisering, som VMware hidtil har siddet tungt på.

Microsoft sender virtualiseringsteknologien Hyper-V på markedet til august, men har allerede indledt et samarbejde med blandt andet Citrix, der skal få de to virksomheders produkter til at spille sammen.

Microsoft har desuden købt det amerikanske firma Calista Technologies, hvis teknologi, ifølge Microsoft, sikrer brugeren oplevelsen af at logge på en rigtig Windows-computer, selvom der er tale om en virtuel af slagsen.

VMware er ikke bange

Microsofts satsning på virtualisering hilses ifølge Yankee Group-analytiker, Laura DiDio, velkommen af et marked, der hidtil stort set kun har haft VMwares produkter at vælge imellem.

”Der har ikke været meget konkurrence på dette område. Kunderne er glade for at se Microsoft på banen. De kan godt lide VMwares produkter, men vil ikke så gerne betale de høje priser,” siger hun til Wired.

VMware sidder på cirka 80 procent af virtualiseringsmarkedet, vurderer analytikerne.

Der er ikke megen frygt og bæven at spore for den nye konkurrent hos VMwares vicepresident for produkter og løsninger, Raghu Raghuram.

”Microsoft er ved at lægge fundament. Vi har en flereetagers kontorbygning, hvor folk allerede er flyttet ind,” siger han til Wired.

Markedet udvides

Microsoft har hidtil kun tilladt virtualiserede versioner af Windows Vista Business og Windows Vista Ultimate, men fremover vil også hjemmeudgaven Home kunne virtualiseres.

Virtualisering er ifølge analytikerne hos blandt andre IDC et teknologiområde i kraftig udvikling.

Én fysisk computer eller server kan nemlig køre flere virtuelle computere eller servere. Det sparer hardware og strøm.

Den virtuelle Windows-version kan betyde, at mindre virksomheder begynder at bruge virtuelle løsninger, forudser Anders Elbak, research manager hos IDC.

”En Microsoft-løsning kan måske ikke helt det samme som en WMware-løsning, men prismæssigt vil den være mere overkommelig. Dermed bliver markedet udvidet,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere