Artikel top billede

Jyske Bank kaster sig ud i stort Indiens-eventyr

Jyske Bank etablerer eget udviklingscenter i Indien - og det sker på den jyske facon med meget lidt bureaukrati, fortæller it-direktør, Klaus O. Skjødt. Læs hvordan.

Jyske Bank træder nu i nogle af verdens største finansielle virksomheders fodspor og etablerer eget udviklingscenter i Indien.

Det nye udviklingscenter, der åbner 1. april, får base i Gurgau, der ligger omkring 20 minutters fra Delhi.

Etableringen af centeret sker i samarbejde med konsulenthuset 7N, der får ansvaret for medarbejderne og de fysiske rammer og sørger for, at Jyske Bank får en kampdygtig udviklingsorganisation stillet til rådighed.

"Modellen svarer lidt til, at vi hyrer eksterne konsulenter ind til arbejde herhjemme," forklarer Klaus O. Skjødt.

Brug for tæt kontakt

It-direktøren fremhæver, at det har været vigtigt for Jyske Bank at finde en model med offshore-udvikling, som passer til bankens i forvejen meget agile udviklingsmiljø, hvor projekterne hele tiden justeres og korrigeres.

"I og med vi har en meget iterativ tilgang til udvikling, hvor vi løbende samler op på fremskridtene i projekterne, har vi brug for meget tæt kontakt til udviklerne," siger Klaus O. Skjødt.

Før den nuværende model faldt på plads, legede Jyske Bank også med andre modeller – for eksempel med at kanalisere udviklingsprojekterne gennem nogle af de store it-virksomheder med solidt fodfæste i Indien.

Klaus O. Skjødt nævner ingen navne, men det er almindeligt kendt, at stort alle de større it-konsulenthuse tilbyder udviklingsydelser i Indien til verdens store finansielle virksomheder.

Ikke tunge processer

Men af flere grunde ønskede Klaus O. Skjødt at finde en mere simpel model, der bedre matcher temperamentet, tonen og stilen i Jyske Bank.

"Dels ville vi være en meget lille brik i en stor virksomhed, dels vil vi på grund af vores iterative udviklingsproces gerne undgå at skulle sende projekterne gennem nogle tunge processer," siger Klaus O. Skjødt.

"Styrings-setuppet i nogle af de store virksomheder virker meget stift. På den her måde kan selv tage ansvar for udviklingsmetoderne og udviklingsmiljøet," siger han.

Skal føles tæt på

I stedet har Jyske Bank valgt en anden model. Visionen er, at...fortsættes

...bankens udviklingsorganisation i Indien nærmest bliver kollegerne på den anden side af glasvæggen - som ganske vist i dette tilfælde vil blive i form af glasset på en tv-fladskærm.

"Vi vil udnytte de nye kommunikationsmuligheder og bevise, at det kan lade sig gøre at foretage agil udvikling på trods af geografiske afstande," siger Klaus O. Skjødt, der i princippet kan afholde ’scrum-møder’ med de indiske udviklere hver dag, hvis han har lyst.

”Vi er klar over, at der er behov for at være skarpere i vores kravspecifikationer til udviklerne i Indien, men vi vil gå så langt, som vi kan i retning af agile udviklingsprincipper, siger it-direktøren.

10 udviklere skal blive til 60

Den nære tilknytning til centeret i Indien forstærkes yderligere ved, at Jyske Bank i første omgang udstationerer en garvet udviklingsansvarlig fra bankens hovedkvarter i Silkeborg.

I først omgang hyrer banken 10 personer, der primært skal knokle med nogle meget tekniske projekter.

Men planen er en hurtig opskalering - både hvad angår projekternes kompleksitet og antallet af ansatte:

"Det vil ikke overraske mig, hvis vi har 50-60 udviklere derude om et år," siger Klaus O. Skødt.

Samtidig understreger han, at udviklingscentret i Indien er et supplement til den danske udviklingsorganisation.

Der er både nu og i fremtiden behov for en stor it-udviklingsorganisation i Danmark – i dag er den på 385 udviklere, konstaterer han.

Først Polen - nu Indien

Allerede i dag benytter banken sig af offshore-udvikling, men det er indtil videre foregået i Polen.

Valget faldt denne gang på Indien. En af forklaringerne er ifølge Klaus O. Skjødt et bedre prisniveau, end i for eksempel Polen.

Men han vurderer også, at det på længere sigt vil være lettere at få de rette specialistkompetencer i Indien end for eksempel Østeuropa.

"Det er vores fornemmelse, at der også i de kommende år vil blive mere kamp om ressourcerne i Østeuropa, og derfor nemmere på længere sigt at opnå den fleksibilitet, vi har behov for i Indien," siger Klaus O. Skjødt.

Lavere priser afgørende

It-direktøren peger på flere bevæggrunde for overhovedet at fokusere på offshore-udvikling.

Han nævner både fleksibilitet, forstået som muligheden for lettere at skalere op og ned, den generelle mangel på it-specialister i Danmark og et lavt prisniveau.

"Vi må også konstatere, at økonomien er meget interessant. Vi kan vel få i størrelsesordenen fem til seks indiske udviklere for en ekstern konsulent i Danmark," siger Klaus O. Skjødt.

Han understreger dog, at billedet bliver lidt mindre attraktivt, når man også indregner gener som sprogbarrierer og forståelsesvanskeligheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere